Succeeix en alguna ocasió que quan es nomena la frase “lliure elecció educativa” el teu oïdor el primer que pensa és que es pretén el tancament de col·legis. Res més lluny de la realitat. La lliure elecció educativa es tracta de tot el contrari, llibertat i salut són els seus justos termes.

Hem repetit innombrables vegades que a Espanya la conciliació familiar-laboral no existeix, per això és tan obvi que molts pares necessiten que els centres  estiguen oberts per a poder continuar amb els seus treballs. Per a ells és necessària la presencialitat educativa.

Per defensar aqueixa presencialitat hem sol·licitat des de l’inici de curs entre altres: infermeria escolar, filtres *Hepa i mesuradors CO₂, màscares per a tota la comunitat educativa, informació de casos, rastrejar contactes i altres.

Nosaltres volem que els centres continuen oberts, perquè entenem que són necessaris, per això estem al costat dels pares que SÍ QUE volen portar-los; però també entenem, secundem i assessorem els pares que NO volen fer-ho. Són diferents els motius que porten a això: risc per al menor, per a algun familiar convivent o no, por al contagi i altres múltiples raons.

Per totes aqueixes famílies. Pel dret a l’educació, suport i avaluació d’aqueix alumnat. La seua lluita també és la nostra lluita. No és absentisme, és una altra forma de protecció.

L’educació és un DRET per a tots, indistintament de la situació. Tots els pares i mares té cabuda en la lliure elecció, per això és necessari entendre que una ajuda a l’altra. L’educació telemàtica redueix el risc, baixa els ràtios i per això els contagis. No es tracta de sobrecarregar al professorat perquè un gran nombre d’ells podria realitzar aqueixa modalitat educativa, sobre tots els docents en situació de risc.

En els grups de lliure elecció educativa també hi ha docents que veuen la seua salut compromesa i per això també consideren que, en una pandèmia com ja hem dit, s’hauria de donar l’opció de triar.

——————————————————————————————————————————
Pare/mare.
Vols portar als teus fills al col·legi, però tenint les màximes garanties possibles de seguretat? FES-HO.
Vols que els teus fills continuen educant-se des de la seguretat de la teua casa sense que per això es vegen perjudicats en el seu dret a l’educació? FES-HO.

No som dos grups contraris com s’obstinen a fer-nos creure.
Lluitem pel mateix: els nostres fills, les nostres famílies.
Si has aconseguit buidar els teus dubtes i vols continuar lluitant, busca’ns, uneix-te.
Tots junts aconseguirem que aquesta pandèmia no deixe de veritat a cap xiquet/a sense el seu dret a l’educació ni el seu dret a la vida.
Perquè és el nostre dret. Perquè són els nostres fills.

Valencia, 4 de marzo de 2021, Plataforma Libre Elección Educativa Comunidad Valenciana
Imprimir article
Comenta aquesta notícia