La Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat un acte molt especial per al pròxim 8 de març,  Dia de la Dona Treballadora. Concretament, el projecte PRISMA donarà a conéixer públicament el Codi de Bones Pràctiques en defensa de la dona.

L’acte que està convocat de manera en línia, per a respectar totes les mesures de seguretat i higiene per a combatre la covid-19, comptarà amb la participació de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; així com de la delegada de l’àrea d’Igualtat de l’ens supramunicipal, Regina Llavata. La presentació serà a càrrec del director del recurs PRISMA, Paco Jareño, i comptarà amb la coordinació de la directora del departament de Serveis Socials i Sanitat de la Mancomunitat, Esther Císcar.

A l’acte s’ha convidat a les unitats de Salut Mental, així com als regidors/as de sanitat i serveis socials de la comarca i al personal tècnic dels ajuntaments de Camp de Túria. Un esdeveniment en el qual també estaran presents les persones que assisteixen a PRISMA en els quatre municipis on s’ha instal·lat el recurs que són Bétera, La Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria i Vilamarxant.

“Dins d’aquesta lluita que hem assumit com a pròpia i que ja ens caracteritza, centrem la nostra mirada per a la commemoració del Dia Internacional de la Dona d’enguany en un col·lectiu que es troba en una situació d’especial vulnerabilitat i que pateix un elevat risc d’aïllament, rebuig i exclusió social: les dones amb problemes de salut mental”, ha explicat Cel·la.

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria ha explicat que “les dones amb problemes de salut mental s’enfronten en la seua vida quotidiana a una múltiple discriminació: d’una banda, aquella vinculada al solo fet de ser dona, lligada al rol social i cultural que se’ls assigna en la nostra societat. I per un altre, la que els suposa la mera existència del trastorn o discapacitat que estan patint, i, finalment, l’estigma social que afigen la ignorància i la imatge negativa que encara hui es té en el nostre entorn sobre les persones amb problemes de salut mental”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia