Des de dijous passat, 4 de març, Les Naus de València acullen l’exposició “Eròtica techno en l’arquitectura valenciana“. Es tracta d’un projecte editorial i expositiu, sota el mateix nom, que explora els vincles entre la música techno i els edificis moderns.

A  través de fotografies, música i altres objectes, s’explora la subjectiva relació eròtica entre l’arquitectura moderna i la música techno a València.

Eròtica techno en l’arquitectura valenciana’ és un projecte de València Capital Mundial del Disseny 2022. Aquest projecte està ideat pel col·lectiu València Techno Culture, editat per Altre, dirigit i dissenyat per Ricardo Ruíz i Daniel Escobedo (esquerra de la foto principal), amb textos de Débora Domingo i Mario Montesinos, música dels veïns de Bétera, Alberto Doménech i Soraya Martín (dreta de la foto principal) i vídeo de Sergi Palau. El seu objectiu és posar en valor dues manifestacions artístiques i patrimonials valencianes a través de les possibles relacions que poden establir-se entre si i una comunicació per canals diferents als habituals.

Aquesta mostra expositiva inclou material editorial, fotogràfic i sonor, que es podrà conéixer en Les Naus fins al pròxim 9 d’abril.

Com ja hem esmentat anteriorment, ’Eròtica techno en l’arquitectura valenciana’ recull dos assajos breus dels doctors arquitectes experts en la matèria: Débora Domingo i Mario Montesinos. Aquesta també compta amb un assaig fotogràfic de l’arquitecte Ricardo Ruíz, conformant així un recorregut per tots aqueixos paisatges arquitectònics i sonors. On les estructures rítmiques i repetitives del formigó, amb les seues llums i les seues ombres, ens remeten a l’estructura sonora d’una cançó techno. La publicació recull un catàleg arquitectònic d’edificis i construccions valencianes a partir de fotografies en blanc i negre, fosques i sense presència humana.

Al seu torn, s’incorpora una cançó de música techno inspirada en els paisatges arquitectònics fotografiats, creada pels artistes Domen (Alberto Doménech) i Sou Allen (Soraya Martín). Es tracta de dos discjòqueis de la mítica discoteca Barraca. Sons de la construcció, soldadures, martellades i un ritme aclaparador del baix a 130 BPMs, ideal per a sonar durant les últimes hores de la nit. El videoclip de la cançó ha sigut desenvolupat per l’artista visual Sergi Palau, que ha treballat a partir de les fotografies del projecte.

A continuació, podeu accedir al vídeo de “Eròtica techno en l’arquitectura valenciana“: clic ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia