inicioNotíciesOci i Cultura

 Bétera acollirà aquesta setmana diverses activitats dedicades a la dona per a celebrar el 8 de març.

La commemoració ha començat aquest dilluns amb la lectura d’un xicotet manifest als jardins de Casa Nebot. Cal recordar que en el el ple ordinari d’aquest mes de maçrç es va llegir la moció del Dia Internacional de la Dona de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que es va aprovar amb majoria absoluta.

Donada la situació sanitària, l’acte institucional no ha estat obert al públic i únicament acudien representants de les diferents associacions de dones de Bétera.

A més a més es vol que el color morat siga el color protagonista durant la setmana del 8 al 14 en el municipi. Per a això, s’ha llançat una campanya de participació ciutadana on sota el lema “Pinta Bétera d’Igualtat” es pretén que els veïns i veïnes col·loquen elements de color morat i violeta en les seues finestres i balcons en defensa de la igualtat entre dones i homes.

Al seu torn, Béteras’ha sumat a la campanya de sensibilització ciutadana “Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19” en el marc del Fòrum Generació Igualtat d’ONU-Dones per a continuar reforçant el paper de la dona en el món.

En relació a les activitats preparades, aquest mateix dilluns, els veïns i veïnes de Bétera podran gaudir d’una Mostra de Curtmetratges dirigits per dones. Una iniciativa que estarà oberta al públic del 8 al 14 de març, i que s’ha traslladat també als centres educatius de Bétera que treballaran des de les aules amb el material didàctic que s’ha disposat entorn a aquest festival audiovisual.

El dimarts dia 9 al matí es repartiran en la zona de l’Albereda polseres commemoratives del Dia de la Dona amb el lema “És moment d’igualtat” i a més, es durà a terme el repartiment de màscares amb l’eslògan “Vivas i lliures ens volem”.

Aqueix mateix dimarts a la vesprada, a partir de les 18.00 hores, tindrà lloc una Clownferencia en línia sobre “Dona, vida i riure” amb Amaia Prieto de l’Escola de Clown Hij@s de Augusto que es realitzarà via Zoom i en la qual pot participar el públic en general des de qualsevol dispositiu mòbil i en qualsevol lloc. Una conferència amb fonament per a sentir i reflexionar sobre el fet de ser dona en el món des d’una perspectiva dinàmica i divertida.

Al seu torn, el dijous 11 de març tindrà lloc el Curs d’Expressió Corporal en línia que es presenta a partir de la teatralització i la interpretació. Un curs per al qual és necessari la prèvia inscripció i que es realitzarà en diverses sessions de 18.00  a 19.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia