Les últimes dades del Ministeri d’Hisenda indiquen que els veïns de Benaguasil abonen menys impostos que altres localitats de més de 5.000 habitants de la comarca del Camp de Túria, situant la pressió fiscal mitjana en 478 euros a l’any. De la resta de municipis són els veïns de Nàquera els que més tributs municipals abonen, amb 1.097 euros per cap, li segueixen Riba-roja de Túria de Túria, amb 792 euros; Vilamarxant, amb 707 euros; L’Eliana amb 633 euros; Bétera amb 628 euros; Sant Antoni de Benaixever amb 552 euros; Lliria amb 501 euros i La Pobla de Vallbona amb 499 euros.

A més, Benaguasil és l’únic municipi on la plusvàlua municipal està eliminada. Una mesura adoptada des de 2018 pel govern municipal amb la finalitat de contribuir a millorar l’economia de les famílies i seguint amb la política municipal de reduir taxes i impostos per a no augmentar la pressió fiscal de les famílies de Benaguasil. En aquesta línia l’Ajuntament ha adaptat el calendari fiscal i ampliat els terminis de pagament dels impostos i taxes municipals per a donar major flexibilitat i facilitat de pagament a la ciutadania que està patint les conseqüències que la crisi sanitària, econòmica i social està tenint en les famílies i empreses locals.

Les xifres anteriorment citades es basen tenint en compte els impostos obligatoris per als ciutadans com els de Béns immobles (IBI) tant d’urbana com de rústica, el d’Activitats Econòmiques (IAE), el de Vehicles de Tracció Mecànica (IMVTM), el de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i finalment el d’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia