La Taula Sectorial de Funció Pública, òrgan que reuneix els sindicats amb l’Administració autonòmica, ha acordat per unanimitat modificar l’aplicació de l’article 13 del Decret 42/2019 de 22 de març. Aquesta norma regula la jornada exempta d’assistència al treball del personal de la Generalitat amb motiu de les festes locals de la Comunitat Valenciana, amb el que aquesta passarà a ser un dia de lliure disposició per a més de 10.000 empleats i empleades autonòmics.

Aquesta disposició establia com a exempt a efectes laborals el 18 de març per als centres de treball situats a València i la seua província que celebren les Falles i el 23 de juny per als municipis alacantins, a més de la capital, on se celebren les festes de Sant Joan. Amb efecte retroactiu també s’aplicarà al dimarts de la setmana de la Magdalena per als centres de treball de Castelló de la Plana.

A causa de la crisi sanitària, tant les Falles com la Magdalena han sigut suspeses i es desconeix si serà possible la celebració de les Fogueres el mes vinent de juny. Atés que aquests permisos formen part del calendari laboral del personal de l’Administració autonòmica, s’ha optat per aquest mecanisme de compensació per a respectar el còmput anual d’hores de treball previst en el Decret 42/2019.

D’aquesta manera, l’acord entre la Direcció General de Funció Pública i els representants sindicals estableix que aquests dies exempts passaran a ser considerats com a dies de lliure disposició (coneguts popularment com *moscosos) i podran ser gaudits fins al pròxim 31 de desembre.

A més, el Decret 42/2019 disposava que, durant les setmanes de festes, s’aplicava una reducció de l’horari laboral que passava a ser des de les 9.00 fins a les 14.00 hores. Aquesta modificació, segons l’acord aconseguit, es converteix en una bossa d’hores de 10 o de 12 i mitja (segons les característiques del lloc) que el personal podrà utilitzar al llarg d’aquest 2021.

Totes les mesures citades han comptat amb l’acord unànime de les centrals sindicals amb representació en la Taula Sectorial, és a dir, UGT-PV, CSI·F, Intersindical i CCOO-PV.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia