La Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat la primera Mesa de Formació i Ocupació a Camp de Túria. Aquesta ha sigut una trobada que ha comptat amb la participació de més de 40 persones expertes en la matèria.

La cita ha sigut inaugurada per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, i en la mateixa també ha participat la delegada d’àrea d’Educació i Joventut de l’ens supramunicipal, Marta Retamosa. La Mesa ha sigut dirigida per la directora del departament de Promoció Econòmica i Ocupació, Chelo Herráez.

“Hem de ser capaços de conjuminar esforços que redunden en una oferta educativa adequada a les necessitats del mercat laboral. Les generacions que vénen no ens perdonarien que no adeqüàrem l’oferta a la demanda. Tenim l’obligació de comprometre’ns a millorar els serveis que prestem a la ciutadania”, ha indicat Celda.

L’acte que s’ha celebrat de manera telemàtica per a respectar tots els protocols establits per a combatre la propagació de la COVID-19 ha comptat amb la intervenció de les persones representants de Labora; de la Conselleria d’Educació; de la Conselleria d’Agricultura; del CEFIRE (Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat); del Centre de Formació de Paterna; de l’els ESPAIS Labora de la comarca; dels Instituts de Camp de Túria; de Soldaval; del Centre de Formació i Tecnologia Futuria; de les EPA’s de la comarca; dels sindicats CCOO i UGT; de la Universitat de València; de la Fundació Laboral de la Construcció; de l’Associació d’Empresaris de la Reva (Asocreva) i Fepeval; del Institut d’Estudis Comarcals; de l’Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (LLIGA); del comerç i dels agents d’ocupació i desenvolupament local dels ajuntaments de Camp de Túria.

Després d’escoltar les intervencions de cadascuna de les persones representants s’ha acordat una sèrie de compromisos per a posar en marxa i ajudar al fet que la formació responga a les necessitats tant de les empreses com de les persones desocupades. Així s’ha decidit constituir un grup de treball per a casar l’oferta de formació amb la demanda d’ocupació que estarà compost pels IES, prospectores de la comarca, centres de formació i representants de l’empresa.

A més a més, es constituirà un grup de treball per a realitzar un Mapa de Recursos actualitzat. S’ha proposat també crear un butlletí de formació per a difondre accions formatives i pràctiques en empreses; entre altres assumptes. 

També es pretén sol·licitar una reunió entre Labora i els centres de formació per a tractar els temes relacionats amb els Certificats de Professionalitat així com difondre l’Estratègia Territorial d’Ocupació alienada amb les línies de treball de formació.

Altres mesures que ha aconseguit el consens dels presents és la de la formació en agricultura, economia social i perspectiva de gènere.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia