El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquesta setmana que, a partir del pròxim dilluns, 15 de març, i en el termini de dues setmanes es vacunarà  a un total 116.032 docents i personal pertanyents als centres educatius valencians.

Tal com ha destacat el responsable del Consell, s’administrarà la vacuna de AstraZeneca a tot el personal docent i a tot el personal amb presència directa en els centres que tinga entre 18 i 55 anys. En el seu conjunt, aquesta vacunació, la primera amb caràcter massiu, s’estendrà a aqueix total de 116.032 persones de centres educatius d’ensenyament no universitari públics, concertats i privats. Per a això, s’organitzaran espais de vacunació distribuïts en 23 municipis, repartits per tot el territori. Per a això, els municipis que comptaran amb espais de vacunació són Vinaròs, Castelló de la Plana, Vila-real, Sagunt, Llíria, Massamagrell, Paterna, Mislata, Torrent, Requena, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Dénia, Alcoi, Benidorm, Elda, Sant Joan d’Alacant, Alacant, Elx, Torrevieja i Orihuela.

En concret, es preveu vacunar amb la primera dosi a 74.000 professionals durant la setmana que ve i a 42.032, la següent setmana. Així mateix, la segona dosi s’administrarà entre 10 i 12 setmanes més tard, a principis de juny.

El president ha subratllat que aquest pla de vacunació forma part de les actuacions per a garantir la “màxima seguretat” a les aules, i ha subratllat que els membres de la comunitat educativa amb edats compreses entre els 55 i 65 anys seran prioritzats en el procés d’immunització, al costat de la resta de col·lectius de serveis essencials, i vacunats quan es dispose de les suficients dosis de Pfizer.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha concretat que la campanya es concentrarà en sis dies i s’ha programat perquè els possibles efectes secundaris no afecten el dia a dia dels centres educatius. Es desenvoluparà així durant els pròxims dies 15 (a la vesprada), 16 (tot el dia) i 17 (tot el dia), 18 (tot el dia), aprofitant els dies no lectius declarats per les Falles, així com el divendres 26 (a la vesprada) i el dissabte 27 (tot el dia).

En aquell moment s’administrarà la primera dosi a 116.032 persones, que representen aproximadament el 78% de la comunitat educativa i entre les quals s’inclou no sols a docents, sinó també a personal de neteja, administració i serveis o a monitores i monitors, com ha explicat Marzà, que també ha precisat que cada centre serà citat amb un dia, hora i lloc per a la vacunació.

El conseller també ha informat que entre aquest dimarts i aquest dimecres estaran tancades les llistes dels centres amb totes les dades sol·licitades per la Conselleria de Sanitat. També ha remarcat que en els espais de vacunació hi haurà a més presència de responsables d’Educació i de Sanitat i que cada centre comptarà amb els seus llistats, de manera que s’organitzaran les sessions evitant les aglomeracions.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha remarcat que s’ha fet un “treball coordinat” per a dur a terme aquest procés de vacunació de manera que no interferisca en l’activitat a les aules, i ha precisat que participaran en aquesta fase al voltant de 1.000 professionals i 242 equips de vacunació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia