Durant aquesta setmana, diverses institucions i entitats han celebrat diferents activitats per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. En aquest sentit, per a tancar  la coneguda com a setmana del 8M, l’Ateneu de Bétera proposa una última activitat.
Es tracta de la conferència a càrrec de Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià.
Aquesta ponència es durà a terme de manera online. Qui desitge connectar-se telemàticament a la conferència podrà fer-ho a través del següent enllaç: https://meet.jit.si/10anysAteneuB.
La xarrada està prevista per a aquest dissabte, 13 de març, a partir de les 19.30 hores. Carceller parlarà sobre la figura de Matilde Salvador, una música valenciana i pionera.
Matilde Salvador i Segarra (Castelló de la Plana, 23 de març de 1918 – València, 5 d’octubre de 2007) va ser una compositora i pintora valenciana, considerada com una de les figures més representatives de la música i la cultura de la Comunitat Valenciana. Va destacar també pel seu ferm compromís amb la llengua i cultura valencianes.  Matilde Salvador va realitzar, en alguna ocasió que altra, la següent cita: “La condició de ser dona i haver nascut a Castelló han marcat la meua vida i la meua obra. No es comprén la meua producció musical i pictòrica sense aquests llaços”.
Entre altres guardons, va rebre la medalla de la Universitat de València l’any 2001.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia