El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat la Comunitat Valenciana rebrà uns 1.000 milions d’euros del pla de mesures als sectors més afectats per la pandèmia de COVID-19 aprovat aquest divendres pel Govern, segons una primera estimació.

En concret, es preveu que la Comunitat reba més de 650 milions d’euros del total del paquet d’ajudes directes. A més, les empreses valencianes accediran a uns 400 milions d’euros a través de les línies de suport financer.

Aquesta quantitat s’unirà als més de 400 milions que la Generalitat ha consignat en el pla Resistir i que ja estan arribant a autònoms i autònomes i microempreses i als més de 200 milions que es van atorgar l’any passat.

El president ha destacat que la valenciana és la comunitat autònoma que “més fons ha destinat a ajudar a autònoms, empreses i treballadors pel sacrifici que han hagut de fer per a frenar la pandèmia”.

El president ha explicat que, amb el nou pla del Govern, que gestionarà la Generalitat, s’augmentaran les ajudes. La prioritat són els sectors que han vist obligat el seu tancament o limitada dràsticament la seua activitat i, per tant, la seua facturació durant la pandèmia, tal com ha precisat.

Al marge de la restauració o el turisme ara s’arribarà també a altres sectors com el comerç, els proveïdors i fabricadors vinculats a la restauració, les empreses culturals, el transport o la pirotècnia.

Puig ha anunciat també que dimarts que ve mantindrà una reunió amb els agents socials i econòmics per a acabar de definir quina és la millor fórmula perquè els diners arribe com més prompte millor a les empreses i quins són els sectors en els quals cal incidir de manera especial per a les empreses garantisquen la seua supervivència i els llocs de treball.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia