La Comunitat Valenciana ha aplicat aquest dilluns 15 de març, a les 00.00 hores, noves mesures dins del procés de desescalada de la tercera ona de la pandèmia de coronavirus. En principi estaran vigents 28 dies, fins a les 23.59 hores del dilluns 12 d’abril.

Les noves mesures, que impliquen tindre el marc de restriccions “més cautelós” de totes les comunitats autònomes, s’han adoptat després de la “franca millora” de la situació epidemiològica, si bé la Comunitat està “en nivell d’alerta 2, és a dir, de transmissió comunitària sostinguda i generalitzada amb pressió sobre el sistema sanitari”.

Així ho reflecteix el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que va publicar aquest passat divendres el decret del president de la Generalitat i la resolució de la Conselleria de Sanitat amb l’actualització de les mesures, i que principalment són les següents:

RESTAURACIÓ I HOSTALERIA

– Podran reobrir a l’interior dels locals, amb un aforament del 30% i sempre respectant un compliment estricte de les mesures de ventilació i climatització en espais interiors.

– A les terrasses a l’aire lliure s’amplia l’aforament del 75 al 100%.

– Es manté l’horari de tancament a les 18 hores, així com el màxim de quatre persones per taula.

– La distància entre taules serà de dos metres a l’interior, i de 1’5 metres a les terrasses.

– El consum serà sempre assegut en taula, cal usar màscara quan no s’estiga consumint, i segueix prohibit l’ús de la barra.

– Es manté la suspensió de l’activitat pròpia de discoteques, sales de ball i bars de copes.

ACTIVITAT FÍSICA I ESPORTIVA

– Reobertura de les instal·lacions esportives tancades, amb un aforament màxim del 30%.

– Conclouran la seua activitat a les 20.00 hores, no podent romandre les persones usuàries en el seu interior fora de l’horari permés.

– Els titulars de les instal·lacions haurà d’establir un sistema d’accés que evite l’acumulació de persones i un sistema de torns que practicar l’activitat física en condicions de seguretat.

– S’haurà de realitzar una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions com a mínim dues vegades en el dia. Es netejarà i desinfectarà el material en finalitzar cada torn d’entrenament i en acabar la jornada.

– Es permet l’ús de vestuaris, amb un aforament màxim permés d’un 30%.

– Es podran utilitzar les dutxes quan aquestes siguen individuals i complint sempre amb el protocol establit a aquest efecte per la Conselleria de Sanitat.

– En les piscines, aforament del 30% i es podran usar els vestuaris, però no les dutxes ni les fonts d’aigua.

– L’ús de la màscara en platges i piscines és obligatori en tot moment per a totes les persones majors de 6 anys, excepte durant el bany.

CERIMÒNIES, VETLES I ENTERRAMENTS

– Les vetles i cerimònies religioses tindran un aforament del 30%, amb un límit màxim de 20 persones en espais a l’aire lliure o de 15 persones en espais tancats, sempre que es puga garantir la distància de seguretat.

– Les celebracions que impliquen servei d’hostaleria, restauració, en salons de banquets o en qualsevol altre establiment d’hostaleria o espai privat, tindran un màxim de 20 persones en espais a l’aire lliure o de 15 persones en espais tancats.

OCI EDUCATIU I ACTIVITATS FESTERES

– Es reprenen les activitats d’oci educatiu i educació en el temps lliure, i escoles d’animació juvenil, sense que puguen superar l’aforament del 30% i en grups de fins a un màxim de 10 persones, a més de la persona monitora.

– Es manté el tancament preventiu i la suspensió cautelar d’activitats, establiments, espais o centres on es desenvolupen activitats festeres tradicionals.

REUNIONS

– Es manté la limitació de quatre persones màxim per a reunions en espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, excepte convivents.

– En domicilis i espais d’ús privat, tant a l’interior com en l’exterior, es manté que només podran reunir-se persones que pertanyen al mateix nucli de convivència.

MOBILITAT

– Es prorroga la limitació de l’entrada i eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana, vigent des del passat 30 d’octubre, excepte desplaçaments adequadament justificats.

– Es prorroga el toc de queda nocturn entre les 22 hores i les 6 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia