La Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes, a través de l’oficina d’informació Europe Direct Comunitat Valenciana, ha actualitzat la guia ‘Europa: oportunitats de formació i ocupació‘. Es tracta d’una eina destinada especialment a la joventut on figuren, entre altres, enllaços per a sol·licitar pràctiques en institucions europees, estudiar idiomes o trobar treball.

La finalitat de la guia és acostar a la ciutadania un ampli ventall d’oportunitats per a trobar nous horitzons professionals a la Unió Europea i facilitar la seua mobilitat.

Es tracta d’un recurs a través de qual és possible accedir a programes i portals de formació a Europa, així com conéixer de primera mà les beques disponibles per a moure’s dins de la Unió Europa o les opcions per a trobar treball en les seues institucions.

Així mateix, la guia ofereix informació sobre els passos a seguir per a obtindre l’acreditació i el reconeixement a l’estranger de les titulacions obtingudes a Espanya.

En l’elaboració d’aquesta guia s’han seleccionat els enllaços oficials i fiables a la informació disponible sobre mobilitat a la Unió Europea.

Altres aspectes destacables que es poden trobar en aquesta nova versió són els apartats dedicats a la informació per a professors i escolars, a la investigació, al voluntariat o un cercador de màsters.

Aquesta nova versió està disponible en l’enllaç consultar ací.

A més, el servei d’informació Europe Direct Comunitat Valenciana complementa aquesta informació amb xarrades en institucions educatives i debats sobre el futur de la Unió Europea.

L’any passat, Europe Direct Comunitat Valenciana va gestionar 843 consultes, la majoria de les quals estaven relacionades amb les oportunitats de formació, mobilitat i ocupació a Europa.

Així mateix, el servei va organitzar en 2020 un total 52 esdeveniments, tant telemàtics com presencials, en els quals van participar 22.637 persones. Entre altres activitats, desenvolupades l’any passat, destaquen 19 xarrades en centres educatius, 5 debats, 2 actes sobre la conferència del Futur d’Europa, o diversos fòrums d’ocupació, la Setmana d’Europa i el Dia Europeu de les Llengües.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia