Davant la situació actual de la pandèmia i donada la incertesa, per a poder dur a terme les Festes d’Agost amb les màximes garanties, el Consistori de Bétera en consens amb les Obreres i Majorals 2020+1, han decidit no celebrar les festes enguany.

La finalitat és poder celebrar unes festes segures i, encara que la situació sanitària avança positivament, aquesta festivitat necessita un temps de preparació.

De tota manera, el consistori ha indica que no es renuncia a mantindre viva l’essència de Bétera a través de les seues festes majors i ja es treballa en què la il·lusió i l’alegria no es perda en aquest 2021.

Així, no s’ha volgut prescindir del símbol de les Festes per excel·lència i es plantarà en els pròxims dies les seues Alfàbegues perquè durant les festes majors presidisquen cada racó de Bétera.

Marca la tradició a Bétera que cada any en finalitzar la Missa de la Vuitava i a punt de donar per acabades les Festes, les Obreres trien a les noves representants per a l’any pròxim i els entreguen “la bolleta”, un símbol identitari d’aquestes festes en les quals l’Ajuntament, malgrat les circumstàncies, continua treballant perquè es consideren Festes d’Interés Turístic Nacional.

Desafortunadament enguany tampoc hi haurà “bolletes” però Alba, Paula, Madeleine i Manoli continuaran representant a les Obreres amb un somriure en els seus llavis, alegria, una mica de paciència i molta il·lusió per celebrar la seua festa i gaudir per fi del seu any, que haurà d’esperar fins a 2022.

Alba, Paula, Madeleine i Manoli han afirmat que “tornarem. Ho sabem. I tornarem amb tanta força que ni la mateixa llum del sol ens farà ombra. Tornarem del braç dels nostres lluitadors, encarregats de donar-li a Bétera la llum, el color i la festa que tot el poble es mereix. Tots junts farem unes Festes d’Agost que sempre seran recordades”. I han continuat amb un agraïment i un ferm suport “als abonats, comerços i tots els sectors que estan passant mals moments”.

Els futurs Majorals també hauran de ser pacients, la llista es torna a recórrer un any més i per tant, hi haurà un retard en els nomenaments demorant-se fins a 2042. Mentre els Majorals 2020 sumaran l’espera de 2 anys més amb la mateixa alegria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia