Joan Casanoves, conegut com ‘El xiquet de Bétera‘ va recórrer amb la seua inoblidable veu bona part de les comarques valencianes, convertint-se en un dels cantadors més representatius del cant valencià del segle XX. La localitat que el va veure nàixer compta amb un carrer amb el seu nom artístic. És allí on cada any, de manera tradicional, les comissions falleres del municipi i les Falleres Majors de Bétera li fan una ofrena de corones de llorer.

D’aquesta manera, cada 19 de març, les cinc comissions i la Junta Local Fallera s’acosten fins al lloc citat per a fer-li aquesta emotiva entrega. Com ja és costum, el punt de concentració i partida de totes les Falles és la Glorieta de la localitat. Des d’allí, van totes i tots cap al carrer Xiquet de Bétera. Les autoritats municipals i un bon nombre de veïnes i veïns, esperen als representants fallers en el tram on es troba l’estàtua del cantador.

Una vegada totes les comissions allí, cada màxim representant li fa entrega de la corona de la seua comissió. El mateix fan les Falleres Majors, Omayra i Carla, acompanyades pel President de la Junta Local Fallera de Bétera, Xema Asensi, i les seues corts d’honor.

Després de l’entrega, és el torn per a cantar unes ‘albaes’ dedicades al ‘Xiquet de Bétera‘. En finalitzar aquest acte, totes les comissions es tornen a dirigir cap a la glorieta per a acomiadar-se amb molta estima de les falleres Majors del municipi i de totes les falleres i fallers de les distintes comissions en general.

A continuació, adjuntem una fotogaleria d’aquest acte de diferents anys.

Any 2019
Any 2013
Imprimir article
Comenta aquesta notícia