El 21 de març de 1.960 la policia va obrir foc en una manifestació pacífica contra les lleis de l’apartheid que es realitzava en Sharpeville, Sud-àfrica. Va assassinar a 69 persones. Sis anys després, en 1966, la ONU va proclamar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, que se celebra el 21 de març tots els anys, demanant als països i a la comunitat internacional que redoblen els esforços per a eliminar totes les formes de discriminació racial.

En 1979, l’Assemblea General de l’ONU va decidir que hauria d’organitzar-se tots els anys en tots els Estats, a partir del 21 de març, una Setmana de Solidaritat amb els pobles que lluiten contra el Racisme i la Discriminació Racial.

El tema per a aquest any 2021 és: “La joventut s’alça contra el racisme”, un lema que tracta de conscienciar perquè tots ens mobilitzem contra els prejudicis racials i les actituds discriminatòries. S’han creat les etiquetes #LuchemosContraElRacismo, #FightRacism.

L’article 1r de la Declaració Universal dels Drets Humans proclama que tots els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets. L’article 2n afirma que tota persona té tots els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració, sense cap distinció de raça o de qualsevol altra índole.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia