El Dia Mundial de la Síndrome de Down se celebra el 21 de març des de l’any 2012 per un decret establit en les Nacions Unides. El principal objectiu d’aquesta celebració, és crear consciència dins de la societat, del valor que tenen aquestes persones i revindicar les seues aportacions, drets i independència per a la presa de les seues pròpies decisions i creixement personal.

En el Dia de la Síndrome de Down de 2021 es vol aconseguir que les persones down puguen connectar-se i participar en igualtat de condicions amb els altres en tots els àmbits de la vida. Connectar-nos per a compartir idees i coneixements, empoderar-se i, en definitiva, aconseguir un canvi positiu en la vida de les persones amb Síndrome de Down.

La Síndrome de Down és una combinació cromosòmica natural que sempre ha format part de la condició humana i que existeix en totes les regions del món.

La Síndrome de Down, no és una malaltia com la majoria de les persones creuen. Es tracta d’una condició, que ocorre quan aparie una alteració genètica en els cromosomes. Habitualment, les persones en nàixer tenen 46 cromosomes, però en el cas dels nounats amb Down, aquest número és major, anomenat trisomia 21.

El dia 21 del mes 3 de l’any s’usa per a simbolitzar aqueixa trisomia. Per això es va triar el 21 de març com a data per a celebrar el Dia Mundial de la Síndrome de Down.

Les persones amb Síndrome de Down han de gaudir dels mateixos beneficis i privilegis que la majoria de les persones en la societat actual. El seu dret a la igualtat, oportunitat, i felicitat plena, són inalienables.

Per a l’Organització de les Nacions Unides, el Dia Mundial de la Síndrome de Down, forma part de l’Agenda 2030 com a part del pla d’acció sostenible per a protegir aquestes persones contra qualsevol mena d’abús, atropellament o discriminació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia