La Comunitat Valenciana reiniciarà aquest dimecres, 24 de març, la vacunació amb AstraZeneca. Així es va acordar aquest dilluns el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. L’acord implica, a més, que aquesta vacuna s’administre a persones de fins a 65 anys.

La vacuna es dirigirà als col·lectius de personal sanitari de primera línia (grup 3B de l’estratègia de vacunació), un altre personal sanitari (grup 3C de l’estratègia de vacunació) i col·lectius essencials (forces i cossos de seguretat de l’Estat, emergències i forces armades, així com personal de centres docents, grup 6 de l’estratègia nacional). Es vacunaran amb AstraZeneca tant els grups, com és el cas de docents, inclosos en l’estratègia, com aquells integrants del 3B i 3C que no han sigut vacunats per tindre edats entre 55 i 65 anys.

D’altra banda, donada l’escassetat de dosi de les diverses vacunes que estan arribant, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha plantejat en la reunió la conveniència d’accelerar al màxim els tràmits per a poder disposar com més prompte millor d’una altra de les vacunes que ja estan en el mercat. Es tracta de la russa Sputnik V que, com la d’AstraZeneca o la de Janssen, és del tipus adenoviral.

Sempre condicionada a la prèvia autorització de l’Agència Europea del Medicament, Barceló ha insistit que “s’agilite tota la tramitació d’aquesta mena de vacuna que ja s’està utilitzant fins i tot en països de la Unió Europea com Eslovàquia i Hongria”. A més de Rússia, Bielorússia, Sèrbia, l’Argentina, Bolívia, Algèria, Paraguai, Emirats Àrabs o Tunísia, entre altres, també estan utilitzant ja la vacuna russa.

La consellera ha destacat també que, en aquest moment, la Comunitat Valenciana, amb una incidència de 31,3 casos per cada 100.000 habitants, és la que menys taxa de COVID-19 presenta d’Espanya. No obstant això, davant “la tendència canviant en la major part d’Espanya” ha demanat “prudència i responsabilitat per a mantindre uns nivells de contagi que ens permeten normalitzar al màxim la vida dels valencians i les valencianes mentre avancem aquest procés d’esperança i futur que és la vacunació”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia