Cada any, per aquestes dates, se celebra L’Hora del Planeta. Aquesta efemèride té lloc l’últim dissabte del mes de març i consisteix en una apagada elèctrica voluntària en el qual es demana a persones i empreses que apaguen llums i aparells elèctrics no indispensables durant una hora, des de les 20.30 fins a les 21.30 hores.

Amb aquest acte es pretén conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures urgents contra el canvi climàtic produït per l’activitat humana. També es vol estalviar energia, reduir les emissions contaminants i reduir la contaminació lumínica.

L’Hora del Planeta va ser impulsada per el World Wide Fund for Nature (WWF) i l’agència publicitària Leo Burnett. La primera Hora del Planeta es va celebrar en Sidney (Austràlia) el 31 de març de 2007 entre les 19.30 i les 20.30 hores. També San Francisco es va unir amb l’anomenada acció Lights Out.

El que va començar en Sidney s’ha convertit en un moviment global que ha arribat a milers de ciutats de 188 països i territoris.

Els promotors de L’Hora del Planeta asseguren que el canvi climàtic ja és un fet contrastat i que a causa d’això les conseqüències, si no es fa alguna cosa, poden arribar a ser devastadores.

La veritat és que el fet d’apagar les llums durant una hora no tracta d’evitar cap conseqüència climàtica, però si busca crear consciència en les persones perquè els seus actes siguen més responsables amb el medi ambient.

Actualment el moviment L’Hora del Planeta promou accions directes per a lluitar contra el canvi climàtic, estils de vida sostenible que tinguen en compte la conservació dels boscos, les mars i els recursos naturals.

En xarxes socials, les persones favorables a aquest moviment solen utilitzar els següents hastags: #HoradelPlaneta #ApagaporlaNaturaleza #CambioClimatico.

Per una altra parts, diferents Ajuntaments i altres institucions solen apagar les llums dels seus edificis més emblemàtics durant aqueixa hora per a conscienciar a la població i als seus ciutadans.

L’Hora del Planeta 2021 serà el major esdeveniment digital en defensa del medi ambient i una crida ACTUAR  PEL CLIMA i CONNECTAR AMB LA NATURALESA.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia