L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha presentat una plataforma educativa després de la reconversió dels tallers ambientals presencials. Es tracta de ‘Repensar el futur’.

Aquest és un espai de reflexió adaptat a les necessitats educatives de 4t, 5é i 6é de Primària, on es tracten temes d’actualitat per a l’alumnat i per a les famílies, amb tallers, activitats, imatges i vídeos per a descobrir el nostre entorn i aprendre a respectar-lo.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha destacat que “continuem en una emergència climàtica i davant una emergència cal actuar i millor fent xarxa”.

La plataforma col·laborativa ‘Repensar el futur’ compta amb la col·laboració de diferents entitats. En l’acte de presentació, Sera Huertas, tècnic de CEACV, ha explicat la guia EAR d’educació ambiental que amb tres anys de vigència adopta un marc comú amb 154 entitats adherides. Per la seua part, Jose Mª Sanchis, representant del CEFIRE, ha remarcat la necessitat d’incorporar l’educació ambiental de manera transversal en la formació del professorat. Finalment, José Alemany ha presentat el taller d’Agents pel canvi.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha recordat que 40 escoles estan començant a implantar el programa 50/50 i altres 52 podran fer-ho a partir del curs escolar que ve. L’objectiu del programa 50/50 del Reacciona és reduir el consum, la despesa energètica i les emissions dels centres educatius gràcies a la participació de tota la comunitat educativa, però el més important són els hàbits i les actituds que aprenen els xiquets i les xiquetes, i que després acabaran traslladant a les seues cases.

Des de fa unes setmanes també està en marxa la campanya per a difondre la importància de protegir el corriol camanegre, les dunes i la posidònia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia