La Generalitat valenciana, els ajuntaments i la Delegació del Govern, desplegarà dispositius de control especials en les zones d’oci d’interior, municipis turístics i en vies de comunicació o estacions per al compliment de les mesures de control de la covid-19 durant els dies de vacances de la Setmana Santa.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest matí una reunió de coordinació de seguretat de mesures covid-19 amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, el subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro i representants de la Policia Nacional i Autonòmica i de la Guàrdia Civil.

Després de la trobada, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha advertit que encara que en aquests moments la Comunitat Valenciana té la incidència de covid més baixa d’Espanya (cinc vegades inferior) i les dades més positives d’Europa, “no podem relaxar-nos” i davant els pròxims dies de vacances “no cal baixar la guàrdia perquè el compliment de les mesures és l’únic camí per a seguir avant”.

Bravo ha assenyalat que aquests dies de vacances s’espera que més de 700.000 valencians visiten unes 52 àrees recreatives, 19 *parquees naturals i 4 zones d’acampada, que afecten 50 municipis de la Comunitat.

Per a la vigilància d’aquests espais i el control del compliment de les mesures *anticovid la Policia adscrita a la Generalitat desplegarà el 65% dels seus mitjans personals en torns, també en suport a la prevenció d’incendis forestals.

Bravo ha informat així mateix que la Generalitat posarà en marxa la campanya “Pasqua segura”, dirigida a transmetre a la població que “podem divertir-nos realitzar activitats però des de la responsabilitat individual” i que “gaudir d’uns dies de descans és compatible amb la prevenció i la prudència”.

La consellera ha indicat a més que en la reunió de hui s’ha acordat demanar als ajuntaments la convocatòria de les juntes locals de seguretat i s’elaborarà una instrucció per a la coordinació d’accions conjuntes dirigides al control de les àrees on s’espera major afluència de gent.

Per part seua, el subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, ha assenyalat que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han organitzat un dispositiu especial de seguretat que estarà en vigor fins al dilluns de Pasqua, en el qual participaran uns 10.000 agents, amb controls perimetrals en els accessos a la Comunitat, en les estacions d’autobusos i trens i en llocs susceptibles d’acollir concentracions per a la celebració de botellons.

“Portem més de 500 controls”, ha informat Rubio qui ha indicat que la Policia Nacional reforçarà també les àrees de zones turístiques com Benidorm o Gandia.

“Volem que la gent gaudisca de la Comunitat però amb seguretat”, ha manifestat el subdelegat del Govern qui ha precisat que “no es tracta de posar noses sinó de recordar que la pandèmia és ací i no podem baixar la guàrdia”.

El president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, ha assenyalat que es recomanarà als alcaldes la convocatòria de les juntes de seguretat per a abordar el reforç de la vigilància, sobretot en espais naturals on se celebra tradicionalment la Setmana Santa i evitar la celebració de festes”.

“El desig és que durant aquesta Setmana Santa i Pasqua siguem capaces de seguir amb aquestes bones dades i, amb el procés de vacunació, podem en un futur relaxar les restriccions”, ha afegit Alfaro.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que aquests dies no són moments de relaxar-se respecte a la pandèmia sinó de la màxima prudència després de l’esforç que ha realitzat la societat valenciana en les últimes setmanes per a consolidar la baixa incidència que registra la Comunitat Valenciana.

“No, no és el moment de la relaxació, és el moment de la màxima prudència, perquè estem molt bé, perquè hem fet un gran esforç, la societat valenciana ha fet un esforç enorme en les últimes setmanes i ara cal consolidar aqueixa posició de la Comunitat Valenciana, que és la de menor incidència d’Espanya”

Imprimir article
Comenta aquesta notícia