(EFE) La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha votat en contra de l’informe preceptiu que apel·la a la retallada en les transferències. Així, demana paralitzar qualsevol modificació fins que no s’acorden els Plans Hidrològics del Tajo i del Segura i anuncia al·legacions al reial decret del transvasament.

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha reiterat la seua oposició a un nou canvi “arbitrari” del reglament tècnic que posa en risc el proveïment en el sud de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Mollà ha reiterat el rebuig “frontal” de la Generalitat a qualsevol canvi de les regles d’explotació del transvasament Tajo-Segura que comprometa el proveïment d’aigua en el sud de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria ha votat en contra, en el Ple del Consell Nacional de l’Aigua (*CNA), de l’informe preceptiu en el qual “s’escuda el Ministeri de Transició Ecològica per a apel·lar a la retallada de transferències hídriques”, han assenyalat les mateixes fonts.

El nou reglament, afigen, pretén rebaixar el límit de 38 hectòmetres cúbics a 27 hm³ la quantitat d’aigua mensual a transvasar en el nivell 2.

La Conselleria d’Agricultura ha expressat la seua negativa a qualsevol modificació fins que no s’acorden els nous Plans Hidrològics del Tajo i del Segura, actualment en fase d’elaboració.

La consellera ha instat així mateix el Ministeri a “consensuar els canvis normatius amb el conjunt dels usuaris, principalment regants del camp alacantí i els ajuntaments que han de garantir el proveïment”.

També ha anunciat que, arribat el moment, presentarà al·legacions al projecte de reial decret que pretenga variar les regles del transvasament actualment vigents.

La Generalitat ha recorregut en diferents ocasions les restriccions adoptades en contra dels criteris tècnics acordats, a més d’aportar al·legacions al provisional Esquema de Temes Importants del Tajo (ETI) per a garantir l’aigua en el nou Pla Hidrològic.

Mollà ha fet una crida a treballar conjuntament per a garantir l’aigua en la Comunitat Valenciana i ha assenyalat que construirà aliances amb altres territoris i actors per a crear un front comú.

“Necessitem cada gota d’aigua del transvasament Tajo-Segura i per això ni la malgastem ni deixarem de reivindicar-la”, ha conclòs la consellera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia