La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va participar aquest dimecres en la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut convocada pel Ministeri de Sanitat i presidida per la ministra Carolina Darias.

En la trobada, en el qual es va abordar la nova normativa per a l’ús de la màscara en tot el territori nacional, Barceló va anunciar que la Comunitat Valenciana farà aportacions a la Llei de Nova Normalitat perquè es regule l’ús de la màscara en els espais de platges de cara a l’època estival.

La proposta passa perquè els usuaris i usuàries de les platges estiguen exempts de l’ús de la màscara sempre que es troben dins d’un perímetre de seguretat de dos metres de distància respecte a altres usuaris i usuàries i durant el bany.

La consellera ha insistit que “siga com siga la normativa els ciutadans han de complir sempre les recomanacions i normes establides per les autoritats sanitàries”, ja que “les bones dades no poden portar mai a la relaxació del compliment de les mesures”.

Per part seua, el *president de la Generalitat, Ximo Puig ha assegurat que en espais com les platges “no hauria de ser necessari” l’ús de màscares ja que “els estudis diuen que són espais segurs” perquè compten amb “ventilació”, que és “fonamental” per a impedir contagis.

Puig ha indicat que hi ha “moltes mesures que es poden aplicar” però “els estudis diuen que són espais segurs”, encara que “si es decideix que s’ha d’anar amb màscara s’ha de fer, perquè és necessari complir el que diguen les autoritats sanitàries”.

En aquest sentit, ha explicat que la Generalitat té la voluntat de “donar estabilitat a les mesures que prenem” i, per tant, “no canviarem cap mesura restrictiva fins que acabe la Setmana Santa”.

Després, ha agregat, “s’avaluarà la situació i es prendran les mesures pertinents”, però “si no fem les coses bé canviarà la tendència”.

Finalment, ha agregat que “no cal generar debats respecte a una mesura concreta” perquè “no podem marejar a la ciutadania”, ja que la situació “ja és bastant difícil i hi ha contradiccions òbvies” i, per tant, ha advocat per “donar la màxima estabilitat possible i no canviar res fins que passe aquest temps”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia