Davant les previsions d’una major afluència de gent practicant activitats al medi natural durant la Setmana Santa, el Consorci Provincial de Bombers de València llança una campanya de prevenció per evitar riscs a la muntanya. Així, l’ens de la Diputació de València ha difós un vídeo divulgatiu i també una sèrie de consells.

 

El Consorci Provincial de Bombers de València recomana a la ciutadania molta precaució a l’hora de dur a terme este tipus d’activitats. Cal recordar que en 2020 el Consorci va realitzar 205 rescats rurals, mentre que al llarg del 2021 ja se n’han fet 71. D’ells, vora 40 corresponen a rescats de gent que estava practicant activitats a la muntanya i han patit caigudes, s’hi han desorientat, o han sofert situacions com lipotímies.

 

L’inspector en cap del Consorci, José Miguel Basset, recomana que “en qualsevol activitat a la muntanya és fonamental la seua preparació, abans d’eixir cal repassar que duem tot el necessari quant a equipament tècnic, de roba, i de beguda i menjar”. I és que la falta de líquids pot provocar deshidratació, i aspectes bàsics com no dur un calcer adequat podria conduir a una torçada al peu que acabés en lesió. També es desaconsella anar a soles. “Sempre és recomanable anar en companyia, i abans d’anar-nos-en avisar a algun conegut de quina és la ruta que anem a fer”.

 

Basset afegix que “és important informar-se amb antelació de la ruta, de les previsions meteorològiques, i revisar periòdicament la cobertura del mòbil”. En este sentit, les solucions tecnològiques de geolocalització podrien ser d’utilitat en cas de patir una situació d’emergència.

 

I si malgrat tot, es patix alguna emergència, cal telefonar ràpidament a l’1-1-2 per poder activar tots els recursos de rescat necessaris. La presidenta del Consorci de Bombers de València, Maria Josep Amigó, recorda que “el Consorci Provincial de Bombers de València es compta, a banda dels recursos ordinaris, amb un Grup de Rescat Especial en Altura, GERA, capaç d’arribar fins als llocs més inaccessibles i de fer rescats aeris amb l’helicòpter de rescat de GVA. Així i tot, demanem a la ciutadania molta precaució, per fer de la prevenció la millor aliada en les eixides a la muntanya”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia