La Conselleria de Sanitat ha començat a citar via missatge de text (SMS) a les persones de 79 i de 65 anys de la Comunitat per a ser vacunades durant la setmana vinent, les primeres amb la vacuna de Pfizer i les segones, amb la d’AstraZeneca.

Fonts d’aquest departament de la Generalitat han destacat en un comunicat que en el cas de tots dos col·lectius “no han d’acudir al punt de vacunació si no tenen el SMS de citació”.

La immunització del grup de persones nascudes en 1956-1957 s’iniciarà els dies 6 i 7 d’abril en el lloc i data indicats en el SMS que rebran les persones citades.

Per part seua, la vacunació del grup de 79 anys s’iniciarà després que finalitze la vacunació en primera dosi de les persones majors de 80 anys (un col·lectiu de 286.925 persones).

“Així, progressivament s’anirà cridant a les persones de 79 anys, 78 anys, 77 anys…”, assenyalen les fonts.

De manera simultània es continuarà vacunant en segona dosi de qualsevol de les tres vacunes a aquells grups que els corresponga

Segons va anunciar ahir el President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, les comunitats autònomes anaven a disposar al llarg de hui de noves dosis de AstraZeneca per a continuar vacunant a la població en el que resta de Setmana Santa, en un moment crític per a guanyar temps al creixement de contagis que han retornat a Espanya al risc alt de transmissió de la *covid.

Amb la distribució al llarg de tota la matinada en tot el territori d’aquesta última remesa d’un milió de dosi d’AstraZeneca, Sanitat garanteix que les comunitats tenen reserves per a continuar vacunant aquesta Setmana Santa: “Abans deien que no podien vacunar perquè no hi havia vacunes: hi ha vacunes. I així amb un increment important cada setmana que passe”, ha assegurat la ministra Carolina *Darias.

La Comunitat Valenciana rebria aquest divendres entorn de 120.000 dosi extra d’AstraZeneca, que es destinaran a iniciar el procés de vacunació de les persones de 65 anys durant la setmana que ve.

El president ha explicat que la Conselleria de Sanitat finalitzarà la setmana vinent la primera fase de vacunació dels majors de 80 anys i començarà a vacunar a les persones de 79 anys. Puig ha precisat que la farmacèutica Pfizer aportarà per a aqueix període aproximadament 125.000 dosi -s’ha compromés a facilitar aqueixa quantitat setmanalment- i que s’espera comptar també per a la setmana vinent amb entre 30.000 i 40.000 dosi de Moderna.

La immunització del grup de 79 anys s’iniciarà després que finalitze la vacunació en primera dosi de les persones majors de 80 anys (un col·lectiu de 286.925 persones). De manera progressiva, s’anirà cridant a les persones de 79 anys, i, progressivament, a les cohorts inferiors.

Simultàniament, es continuarà vacunant en segona dosi de qualsevol de les tres vacunes a aquells grups que els corresponga.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia