El departament municipal de Cultura de Bétera ha tornat a posar en marxa l’activitat cultural en el municipi i ha programat diverses activitats per al mes d’abril.

Totes les activitats programades es realitzaran complint amb l’aforament limitat i les mesures sanitàries establides.

El primer acte tindrà lloc el diumenge 11 d’abril, a l’auditori de la Casa de Cultura. A les 19.00 hores, acollirà l’espectacle familiar “La historia del Soldado” de Igor Stravinski.

L’argument, d’inspiració faustiana, està basat en un conte popular rus. Narra la història d’un soldat: José, que de retorn a casa, es troba amb el diable que li enganya perquè li canvie el seu violí (que representa la seua ànima) a canvi d’un llibre que té la virtut de predir el futur. El jove es queda, a instàncies del diable, tres dies amb ell per a ensenyar-li a tocar l’instrument, però quan torna al seu poble veu desolat que realment el que han passat són tres anys i que ja ningú es recorda d’ell, ni tan sols la seua mare ni la seua núvia que s’ha casat amb un altre.

Trist i abatut es retira i pasta una gran fortuna gràcies als poders del llibre. No obstant això el soldat descobreix que els diners no li fa feliç, així que ix a la recerca del diable al qual li ofereix jugar-se la seua fortuna contra el violí en una partida de cartes. El diable guanya una vegada més, i en la seua alegria desmesurada, José aprofita per a robar-li el violí. Ha sentit que la filla del rei està malalta i que aquest la casarà amb qui la cure. José ho aconsegueix per mitjà del seu violí i es casa amb ella. No obstant això no podran eixir del regne ja que si així ho fan el diable s’emportarà a José a l’infern.

Més tard el diable aprofitant que han traspassat els límits del regne -ja que la princesa sol·licita a José que li mostre la seua vella casa- l’atrapa i se l’emporta a el infern.

Aquesta obra pertany al període estètic primitiu o rus. Es pot veure reflectit per l’aparició del folklore rus, però té un toc de neoclassicisme, dins de la vida de Igor Stravinski, perquè l’orquestra aparenta ser més de cambra, que l’orquestra que va utilitzar originalment per a les seues tres primeres grans obres, L’ocell de foc; Petruska; i finalment La consagració de la primavera.

Tots els detalls de la resta d’activitats es troben adjunts en la següent imatge.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia