El 5 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Consciència. Es tracta d’una efemèride promulgada per l’ONU en 2019, la qual consisteix a promoure una consciència global en el món, més enllà d’acords polítics o econòmics.

L’ONU demana a governs, agents socials i a les persones en general que fomenten una Cultura de Pau amb Amor i Consciència.

Nacions Unides pretén protegir les generacions futures de les guerres, que l’ésser humà actue amb valors de justícia, democràcia, solidaritat i drets humans. Es tracta que totes i cadascuna de les persones, però també les societats i els governants actuen guiats per valors de pau i amor. Una consciència col·lectiva que s’ha de forjar en tots i cadascun de nosaltres.

En aquest sentit, l’objectiu és fomentar aquesta cultura per a estendre a tot el món aquest canvi de consciència. Per a fomentar aquesta idea són necessàries activitats educatives, culturals, socials i cíviques, dirigides a totes les edats i a tots els grups socials, de manera que qualsevol tinga l’oportunitat de donar, aprendre i compartir.

Es tracta que la cultura de pau siga inseparable de la cultura com a tal. I per a això fa falta molta estratègia.

El concepte d’una cultura de pau va sorgir com a tal en el Congrés Internacional sobre “La Paz en la Ment dels Homes”, que l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va organitzar en Côte d’Ivoire al juliol de 1989.

Però anant més enllà, trobem l’antecedent en la Constitució de la UNESCO, adoptada fa més de 50 anys, en la qual es demana a aqueixa organització que exigisca els baluards de la pau en la ment dels homes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia