La Generalitat Valenciana transferirà el mes vinent als ajuntaments valencians el primer tram del Fons de Cooperació Municipal 2021 per a reforçar la solvència financera de les corporacions locals davant la crisi.

El director general d’Administració Local de la Generalitat, Toni Such, ha explicat que, per sisé any consecutiu, “la Generalitat ha aprovat el Fons de Cooperació Municipal que es consolida com el millor instrument de suport financer als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, que enguany cobra una especial rellevància davant la crisi generada per la pandèmia de COVID-19”.

El Fons de Cooperació Municipal 2021 està dotat, com en els exercicis anteriors, amb 40 milions d’euros que es transfereixen directament als ajuntaments amb criteris de repartiment objectius i de manera incondicionada en la seua despesa.

“Això vol dir que els ajuntaments li ho podran gastar en allò que consideren convenient, atorgant-los ja una majoria d’edat als ajuntaments que és molt necessària; i sobretot dotant-los d’una garantia financera i jurídica amb recursos per a poder desenvolupar els seus propis objectius per a l’any 2021”, ha assenyalat Such.

Cal recordar que la Generalitat va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal de l’any 2016. En aquests anys ha injectat un total de 200 milions d’euros als ajuntaments la Comunitat Valenciana, quantitat a la qual se sumen ara els 40 milions del fons de 2021.

Such ha assenyalat que el mes vinent “començarà a realitzar-se el pagament, abonant el 50% de les quantitats que s’han adjudicat a cada municipi segons els mateixos criteris objectius que en els exercicis anteriors”.

D’altra banda, el director general ha agraït la col·laboració, un any més, de les diputacions de València i Castelló que, amb les seues aportacions addicionals al fons, completen la millora del finançament local dels municipis de les seues províncies.

Així mateix, s’ha referit a la Diputació d’Alacant, emplaçant-la a “participar activament en el Fons de Cooperació i deixar ja de discriminar els municipis de la província d’Alacant”, ha conclòs Such.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia