L’any 2013, la Organització de Nacions Unides va proclamar el 6 d’abril com a Dia Internacional de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau. Aquesta data va ser triada per a commemorar els primers Jocs Olímpics duts a terme a Atenes, Grècia en 1896.

L’esport és considerat com un element important per a crear un entorn on prevalga la tolerància, la solidaritat, la cooperació, la inclusió i la salut, ja que amb la seua pràctica es potencien valors com: el treball en equip, respecte a l’adversari, compliment de regles, justícia i convivència.

És per aquest motiu que les Nacions Unides, a través de la seua Oficina sobre l’Esport per al Desenvolupament i la Pau, va decidir dedicar-li un dia a l’esport i el seu vincle amb el desenvolupament i la pau.

Amb aquest dia es busca conscienciar a la població sobre la importància de la pràctica esportiva i l’activitat física en la salut, educació, inclusió, igualtat i desenvolupament sostenible.

En 2021, l’ONU vol destacar els valors de l’esport per a enfocar la campanya del Dia Internacional de l’Esport.

En el seu discurs, l’ONU destaca que l’esport té el poder de canviar el món, i precisament en aquesta pandèmia de COVID, han sorgit dificultats per a practicar-lo, pels confinaments i restriccions. Els jocs en equip han patit les conseqüències de la pandèmia mundial, i fins i tot l’esport individual ha sigut coartat.

I és l’esport el que pot ajudar-nos a millorar la nostra salut, sobreposar-nos entre tots i derrotar a la pandèmia. Els valors de justícia, equitat, treball en equip, perseverança i inclusió, poden ajudar a tothom a eixir d’aquesta crisi mundial.

La campanya de 2021 anima a tots a fer valdre el lema: “Només junts, jugarem de nou”. Pots participar compartint en les teues xarxes socials una foto o un vídeo que demostre el que significa l’esport per a tu i difonent el desig que tots estiguem igualats davant la malaltia, que tots tinguem vacunes que ens protegisquen, per a construir un món millor. No oblides usar les etiquetes #SoloJuntos #DiadelDeporte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia