L’any 1948, l’Assemblea Mundial de la Salut va proclamar el 7 d’abril com a Dia Mundial de la Salut. Aquesta data va ser triada en commemoració a la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i amb la necessitat de crear consciència sobre les malalties mortals mundials i crear hàbits sans en les persones. La celebració d’aquest dia es duu a terme des del 7 d’abril de 1950 i anualment es tria un tema que estiga basat en les necessitats i suggeriments que realitzen els Estats membres.

En els últims anys, les campanyes de l’OMS han treballat per a fomentar que la sanitat arribe a tots els racons del planeta, possibilitant que les persones puguen tindre l’atenció sanitària quan el necessiten en el si de la seua comunitat, que no hagen de desplaçar-se llargues distàncies per a obtindre-la, i que siga assequible per a les famílies.

Malgrat això, moltes persones segueixen sense tindre accés a una atenció sanitària de qualitat, i fins i tot ocorre que moltes persones es veuen obligades a triar entre la salut, i altres despeses quotidianes, com a aliments i fins i tot un sostre.

El lema de el Dia Mundial de la Salut 2021 és: “Construir un món més just i saludable”.

És clar que la pandèmia de coronavirus ha afectat més directament a les poblacions més pobres i que tenien uns serveis sanitaris més deficients. Aquesta circumstància no sols és injusta, sinó que també és evitable.

S’anima als països i governants al fet que lluiten per acabar amb aquestes desigualtats perquè tots puguem eixir junts d’aquesta crisi sanitària, amb les mateixes oportunitats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia