El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà dos milions de dosis de la vacuna Janssen entre els mesos d’abril i setembre.

Així ho ha manifestat després de la reunió que ha mantingut amb representants de la farmacèutica Janssen, a la qual també ha assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El president ha qualificat la reunió de “molt positiva”, ja que segons ha explicat “els responsables de la companyia ens han garantit que quasi dos milions de valencians hauran rebut aquesta vacuna abans de setembre”.

Així mateix, ha valorat aquest anunci ja que significa “un avanç substancial en l’acceleració de la vacunació”, ja que en tractar-se d’una vacuna monodósis, la quantitat de vacunes que s’espera rebre permetrà immunitzar a dos milions de valencians, i això suposarà que la vacunació adquiresca un “ritme molt elevat”, ha assegurat.

El cap del Consell també ha assenyalat que la logística i el transport de la vacuna Janssen és “més fàcil”, la qual cosa també permetrà vacunar a persones que per qualsevol circumstància presenten una major dificultat per a desplaçar-se.

Al marge dels aspectes relacionats amb la vacunació, el president també ha acordat amb la farmacèutica Janssen compromisos de col·laboració futura en aspectes relacionats amb salut mental o amb processos d’analítica que es realitzen en la Comunitat Valenciana, entre altres.

Igualment han acordat treballar conjuntament per a presentar projectes a les convocatòries d’ajudes de fons europeus, vinculats a àmbits en els quals està treballant la farmacèutica, com la lluita contra el càncer o l’esclerosi múltiple.

D’altra banda, la Generalitat Valenciana ha anunciat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha reforçat els punts de vacunació instal·lats als hospitals de campanya amb nous llocs per a l’administració de dosi de vacuna contra la COVID-19 davant la gran afluència de persones que s’ha registrat al llarg d’aquest dimarts.

En aquest sentit, està previst que entre aquest dimarts i el dimecres s’administren més de 96.000 vacunes de AstraZeneca a les persones nascudes en 1956 i 1957 (65 i 64 anys). A més, als centres de salut s’han repartit unes 120.000 dosis de *Pfizer per a, al llarg de la setmana, acabar la vacunació de les persones majors de 80 i començar la vacunació de les de 78 i 79 anys.

A l’hospital de campanya de la Fe s’han habilitat 5 nous llocs de vacunació, que s’han sumat als 15 previstos per al dia de hui, amb els quals accelerar el procés i evitar, en la mesura del possible, les esperes dels pacients. A més, s’ha reforçat també el triatge inicial previ a l’entrada del recinte amb 4 llocs més dedicats a informar i guiar als pacients.

Per part seua, la vacunació ha transcorregut amb normalitat a l’hospital de campanya de l’Hospital General de Castelló. En el cas de l’hospital de campanya d’Alacant, i a pesar que els pacients no han patit retards importants, es reforçarà de cara a la jornada de demà dimecres amb 3 nous llocs de vacunació.

Cada persona que ha de rebre la vacuna és citada amb antelació a través d’un missatge de text (SMS) en el seu telèfon mòbil o a través de trucada telefònica pels equips d’atenció primària. Per tant, és important acudir a l’hora de la citació o minuts abans per a evitar esperes innecessàries.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia