El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha obert el termini d’inscripció per als cursos de formació 2021. En aquesta ocasió s’han preparat prop de 90 cursos gratuïts de formació per a persones desocupades. En cada curs podrà haver-hi un màxim de 10 persones inscrites, per a garantir les mesures anti-COVID.

Les persones desocupades inscrites en Labora poden sol·licitar ja una plaça en aquella oferta formativa que més els interesse per a millorar el seu currículum. Per a això hauran d’accedir a Punt Labora a través de l’apartat de Formació. A més, es pot accedir a través de l’APP GVA Punt Labora.

Per a seguir fàcilment aquests passos, Labora disposa d’un tutorial en el seu canal de Youtube: ‘Com m’inscric a un curs de Labora‘ (consultar ací). No obstant això, el personal orientador de Labora atén les persones que tinguen dubtes, tant per a formalitzar la inscripció com per a conéixer quins continguts s’adapten més al seu perfil professional. La sol·licitud per a rebre assessorament personalitzat es pot tramitar de manera senzilla a través de la web, seleccionant l’opció ‘Cursos de formació’: (consultar ací).

Els cursos tindran lloc en els Labora Formació, que són centres dedicats a l’ensenyament especialitzat en Formació Professional per a l’Ocupació, amb seus a Alacant, Aldaia, Benicarló, Castelló, Catarroja, Elda, Elx, Gandia, Ontinyent, Orihuela, Paterna, Picanya i València.

En aquests centres s’imparteixen diferents cursos amb els quals es poden obtindre Certificats de Professionalitat. Labora disposa d’un canal de Youtube amb diversos vídeos on explica la importància d’aquests centres com a suport a la ciutadania per a completar la seua formació i garantir el seu accés al mercat laboral (consultar ací).

Entre els cursos destaquen aquells orientats a treballs d’atenció al públic, com a venda de productes i serveis turístics; també s’ofereixen cursos destinats a formació en perruqueria, instrucció de ioga, treballs de fusteria i moble, manteniment de sistemes elèctrics o muntatge de sistemes domòtics i classes d’idiomes en els diferents nivells de perfeccionament, com Inglés o Alemany.

Així mateix, s’imparteixen cursos dirigits a persones amb intenció d’emprendre, com a posicionament web i màrqueting digital en cercadors o gestió administrativa i financera del comerç internacional.

També es destina formació a altres sectors especialitzats, com el culinari, amb sommelieria, així com altres cursos de perfeccionament, com a operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles o operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics.

Les persones desocupades que no puguen accedir a aquests cursos per falta de formació bàsica, poden accedir a les proves que acrediten les competències clau, i així optar a aquestes titulacions certificades.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia