La Comunitat Valenciana ha aplicat, des de les 00.00 hores d’aquest dilluns, les noves mesures contra la Covid-19. Amb elles, es podran reunir un màxim de 6 persones en espais públics, i de dos grups de convivència en els domicilis.

Les noves mesures, que estaran en vigor fins a les 23.59 hores del 25 d’abril, suposen ampliar de 4 a 6 el nombre de persones que es poden reunir en els espais d’ús públic, la qual cosa s’aplica també a les taules dels establiments hostalers i a les activitats esportives en grup.

Així mateix, en els domicilis i espais d’ús privat, tant a l’interior com en l’exterior i on fins ara només es permetien reunions de convivents, podran celebrar-se reunions familiars i socials de persones que pertanguen a un màxim de dos nuclis o grups de convivència.

Aquests són els únics canvis que han entrat en vigor aquest dilluns, ja que la Generalitat ha optat per prorrogar dues setmanes més la resta de restriccions anticovid vigents, com el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i el toc de queda nocturn entre les 22 i les 6 hores.

Es manté així mateix el tancament a les sis de la vesprada de l’hostaleria, que continua amb un aforament del 100% a les terrasses i del 30% a l’interior, i on únicament canvia que es podran asseure 6 persones en una mateixa taula en lloc de 4, i segueix el tancament a les huit de la vesprada del comerç no essencial.

L’última reunió de la Interdepatamental de la Generalitat va aprovar també una flexibilització en les visites i en les eixides de les residències d’ancians i de persones amb diversitat funcional, en funció del nivell d’immunització dels centres i de la situació epidemiològica del municipi en el qual estiguen, que estan ja en vigor des del divendres.

La Generalitat, que té el marc de restriccions contra el coronavirus més cautelós de tota Espanya, ha optat per mantindre la “prudència màxima”, a pesar que en aquests moments té la incidència més baixa d’Espanya i d’Europa, i que en les últimes tres setmanes ha caigut a la meitat el número d’hospitalitzats i han mort la tercera part de persones.

Encara que es considera que la Comunitat Valenciana té una “situació de control” de la pandèmia com no tenia des del principi del passat estiu, mancant conéixer l’impacte que han pogut tindre les festes de Setmana Santa i Pasqua i mentre s’avança en el procés de vacunació, s’ha optat per mantindre la majoria de restriccions i només flexibilitzar unes poques.

La Interdepartamental en la qual s’adopten aquestes mesures tornarà a reunir-se el 22 d’abril, data en la qual es podrien alleugerir les restriccions si per a llavors s’han consolidat les bones dades epidemiològiques, i ho farà de nou el 4 de maig, quan es podria recordar la finalització del tancament perimetral si finalment l’estat d’alarma decau el 9 de maig.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia