El pròxim dissabte, 17 d’abril, Bétera retrà homenatge als veïns: Francisco Ten Campos, José Ten Campos, Vicente Miralles Aloy i Eduardo Campos Falomir. Aquest, víctimes del nazisme i presos en camps de concentració, romandran en la memòria de tot el municipi a través de la col·locació d’un monòlit al jardí del c/ La Pau. L’acte donarà inicia al voltant de les 10.00 hores.

L’acte estarà amenitzat per un conjunt de músics del Centre Artístic Musical de Bétera.

Cal recordar que en el ple del passat 13 de febrer de l’any 2020, la corporació municipal de Bétera va aprovar una moció, presentada pel citat veí Jorge Alonso i Berzosa, per a retre homenatge el 28 de març de 2020 als quatre veïns del municipi que van estar presoners en els camps de concentració nazis i una placa en un carrer o parc públic amb els seus noms, així com exposició fotogràfica. No obstant això, la crisi sanitària per la Covid-19 no va permetre que es duguera a terme aquest acte durant l’any 2020. Un any després i complint amb les mesures sanitàries establides, es duran a terme aquest actes i accions previstes.

Jorge Alonso i Berzosa, ex director del col·legi Parroquial Marques de Dos Aigües i director del Centre d’Estudis Locals de Bétera, ha dedicat el seu temps a descobrir i conéixer la vida d’aquests quatre veïns.

A banda, cal mencionar que aquest dimarts, 13 d’abril s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Auschwitz-Birkenau silenci, dolor i mort” del fotògraf Juan José Todolí. La mostra s’exposarà en l’edifici de l’antic Ajuntament del municipi (C/ Major, 12), a les 19.00 hores i romandrà oberta al públic fins el pròxim 30 d’abril, en horari de 18.30 a 20.30 hores.

Aquesta exposició també ha comptat amb la col·laboració de la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València amb la cessió de materials com ara un enorme monòlit de 3 metres d’altura que recull els noms dels 678 valencians víctimes del nazisme i tríptics que acompanyaran aquesta exposició fotogràfica i convertiran l’antic Ajuntament de Bétera en un lloc de convivència entre el passat i el present per a mantindre viu el record de la història de les víctimes de l’Holocaust.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia