Ahir dimarts a la vesprada es va inaugurar l’exposició fotogràfica “Auschwitz-Birkenau silenci, dolor i mort” del fotògraf Juan José Todolí. La mostrava comptar amb la presència d’un bon nombre de membres de la corporació municipal, així com de veïnes i veïns de la localitat. L’autor de les fotografies no va poder estar present per motius professionals.

L’edifici de l’antic Ajuntament del municipi (C/ Major, 12) acollirà aquesta mostra fins al pròxim 30 d’abril, en horari de 18.30 a 20.30 hores.

Aquesta exposició també ha comptat amb la col·laboració de la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València amb la cessió de materials com ara un enorme monòlit de 3 metres d’altura que recull els noms dels 678 valencians víctimes del nazisme i tríptics que acompanyen aquesta exposició fotogràfica i converteixen l’antic Ajuntament de Bétera en un lloc de convivència entre el passat i el present per a mantindre viu el record de la història de les víctimes de l’Holocaust.

Durant la inauguració, una guia va fer un recorregut explicatiu, a través de les imatges, de tota aquella etapa de genocidi.

A més a més, Jorge Alonso i Berzosa, exdirector del col·legi Parroquial Marques de Dos Aigües i director del Centre d’Estudis Locals de Bétera, present en l’acte d’inauguració, va convidar als allí presents a l’homenatge del pròxim dissabte per als veïns: Francisco Ten Campos, José Ten Campos, Vicente Miralles Aloy i Eduardo Campos Falomir. Aquest, víctimes del nazisme i presos en camps de concentració, romandran en la memòria de tot el municipi a través de la col·locació d’un monòlit al jardí del c/ La Pau.

Alonso ha dedicat el seu temps a descobrir i conéixer la vida d’aquests quatre veïns.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia