La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i la Federació de Societats Musicals han presentat el vídeo ‘Allà on naix la música’ amb el vocabulari de les bandes de música.

Mitjançant aquest vídeo d’animació realitzat per l’estudi valencià Granissat i fet amb estil collage, es repassa exhaustivament el vocabulari en valencià i tot el que gira al voltant de les bandes de música. El format del vídeo permet mesclar imatges en blanc i negre i altres textures i formes més acolorides, que permeten transmetre la trajectòria centenària de la tradició musical del poble valencià i, al mateix temps, fer pedagògic i atractiu el vídeo.

 

Allà on naix la música’ repassa les fites més importants de les bandes musicals valencianes, els instruments, la formació que compon una banda de música i la diferència amb la banda simfònica. S’ha fet una composició musical ad hoc a càrrec de Jesús Campos que acompanya perfectament les imatges i ens trasllada d’un concepte a un altre mitjançant els instruments que podem escoltar a una banda de música. La veu en off va a càrrec de la periodista Reis Juan.

 

El vídeo, com la resta de materials que crea la Unitat de Normalització Lingüística, està disponible en el web www.dival.es/normalitzacio i en les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i YouTube) en el compte de Valencià a la Dipu:

Així, en paraules de la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela Gonzàlez, aquesta iniciativa “permet difondre i posar en valor tot el que les societats musicals aporten, també en este cas, a la riquesa de la nostra llengua. Unes societats musicals que juntament amb les seues bandes de música, formen part del patrimoni de tots els valencians, son un fenòmen artístic, social i educatiu únic en el món i recentment han estat reconegudes com manifestació representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. Som una terra de música, i amb este vídeo-vocabulari tornem a demostrar-ho”.

El vídeo produït per la Diputació de València per a difondre este lèxic que trobem en tota festa és un audiovisual pensat per a xarxes i missatgeria instantània, ha comptat amb l’assessorament de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia