L’Institut Valencià de Cultura ha publicat les bases per a participar en la segona convocatòria del programa Curts Comunitat Valenciana 2021. Amb aquesta convocatòria es pretén promocionar i donar a conéixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual.

En aquesta segona convocatòria poden participar obres audiovisuals dirigides o produïdes a la Comunitat Valenciana després de l’1 de juliol de 2020 la duració de les quals no excedisca els 30 minuts. El termini d’inscripció finalitza el 3 de maig.

Dos catàlegs anuals

Per primera vegada l’IVC elabora dos catàlegs anuals de Curts Comunitat Valenciana a fi d’ampliar a dotze el nombre de curtmetratges seleccionats i aconseguir que el curt valencià tinga més projecció en els festivals. El primer volum es publica al gener, i el segon, al juny, amb un màxim de sis curtmetratges per cada volum.

L’IVC realitzarà la promoció de cada catàleg de curtmetratges durant un període de dotze mesos. Els anys anteriors es publicava un únic catàleg anual amb sis o set curtmetratges seleccionats.

En el primer volum de Curts 2021 figuren dos curts de ficció: ‘La luna, Tomasico y mi abuela’, de l’alacantí Ángel Caparrós, i ‘Stanbrook’, d’Óscar Bernàcer, que va ser guardonat en la passada edició del festival de Valladolid i en la segona edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià.

També hi figuren dos curts d’animació: ‘Los patos’, d’Ángela Arregui, del màster d’Animació de la UPV; i ‘Proceso de selección’, de Carla Pereira, que va ser també guardonada en la passada edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià amb ‘Metamorfosis’. Tant ‘Stanbrook’ com ‘Proceso de selección’ van rebre ajudes a la producció de curtmetratges de l’Institut Valencià de Cultura.

En el primer volum del catàleg estan presents els documentals ‘Sobre mi familia cuando la pandemia’, de l’alacantí Javier Robles, i ‘Mar nuestro’, dels il·licitans Álvaro López Soriano i Franz Blanco.

Tots els curtmetratges del primer catàleg van participar en l’edició en línia del mercat del Festival de Clermont-Ferrand, celebrat el febrer de 2021.

Tant les bases de la segona convocatòria de Curts Comunitat Valenciana 2021 com el formulari d’inscripció estan disponibles en:

consultar ací.

consultar ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia