Nascut a Galícia, concretament en la vila gallega i costanera de Marín (Pontevedra), la localitat valenciana de Bétera compta en l’actualitat amb el privilegi de tindre com a veí a el artista realista i retratista contemporani Paco Seoane.

Paco es va iniciar en el món de l’art amb tan sols 5 anys, gràcies a la seua àvia Manuela del Riu. Aquesta, es va dedicar durant anys a la pintura a l’oli i qui també li va transmetre el seu amor per València i la seua llum plasmada en les obres de Joaquín Sorolla, tal com el propi protagonista d’aquest reportatge ens compta.

Així, des de bé xiquet va començar a dibuixar i a descobrir la seua passió pel retrat, la qual no ha abandonat mai. Perquè, als 15 anys va començar a realitzar retrats per encàrrec.

Les seues obres li han fet viatjar per gran part del Món, portant el seu nom pel cap alt alt i obtenint un gran reconeixement pel seu treball.
Amb un gran nombre d’exposicions col·lectives i individuals a la seua esquena, ha dut a terme també col·laboracions amb altres artistes, dissenyadors, modistes, creatius, fundacions i associacions benèfiques.

Els premis i reconeixements tampoc han faltat al llarg de la seua trajectòria professional. En aquest sentit, cal destacar que, l’any 2004 va ser guardonat amb la Menció honorífica d’Art a Sant Sebastià per una de les seues obres titulada “L’Abraçada”. Així mateix, l’any 2014  va obtindre el Premi Kapital al Millor Artista Plàstic Realista a Madrid i també va ser guardonat, en la mateixa ciutat, amb la Medalla d’Or de la Fundació Fòrum Europa al seu talent artístic.

Va ser fa 6 anys, en 2015, quan Paco Seoane es va traslladar definitivament a València i va obrir un estudi. Des de llavors ha continuat compaginant els seus encàrrecs i projectes amb les seues classes. L’amor li va portar a  instal·lar-se a Bétera i, des de fa uns mesos, compta amb un nou i lluminós estudi on imparteix les seues classes. Situat en plena Albereda de Bétera (C/ Escultor Ramón Inglés, 12), aquest estudi compte amb alumnes de totes les edats (el més xicotet té 5 anys i el seu alumne més major sobre els 70 anys) i de diferents racons de València i fins i tot de fora. Encara que en les seues classes es fa bastant esment al retrat, es treballa també la figura humana, la natura morta, les naturaleses mortes, el paisatge urbà i natural, entre altres temes. Els xiquets, per exemple, han començat a treballar aquestes temàtiques des d’un àmbit més dinàmic i divertit, a través de la il·lustració.

L’equip de Bétera.com ha sigut allí, sent testimoniatge de la familiaritat que hi ha en les seues classes. Sense voler revelar-vos molt més, compartim amb vosaltres una entrevista amb Paco Seoane, on ens compta els seus inicis, els seus projectes més coneguts i ens parla del seu nou estudi, entre altres temes. A més, podreu veure imatges sobre els seus grans treballs.
Qui desitge conéixer més sobre el protagonista del nostre reportatge o desitge contactar amb ell pot fer-lo a través de les seues Xarxes Socials: Facebook, Instagram i el següent número de telèfon:  640532936.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia