L’Agència Tributària Valenciana (ATV) ha posat en marxa un assistent virtual que ajudarà els ciutadans a emplenar, com a projecte pilot, l’autoliquidació de l’impost derivat de la compravenda de vehicles, vaixells o aeronaus usats, el denominat model 620 i, progressivament, anirà ampliant-se a altres models d’autoliquidació d’impostos.

El nou assistent virtual de la ATV, accessible des de la seua pàgina web consultar ací, permet simular una conversa amb ell a través d’una finestra de diàleg, oferint respostes instantànies a les qüestions que vagen plantejant-li els contribuents al llarg d’aquest procés, permetent que s’emplene de forma totalment telemàtica aquest model d’autoliquidació.

La directora de l’ATV, Sonia Díaz, ha explicat que aquest servei suposa “un pas més” en l’atenció que es presta als contribuents. “El nostre objectiu és facilitar al màxim el compliment de les seues obligacions tributàries”, ha assenyalat.

De moment, l’assistent virtual ha sigut programat per a ajudar a la ciutadania en l’emplenament del model 620 de compravenda de vehicles usats, encara que Sonia Díaz ha anunciat que des de l’ATV “estem treballant per a completar aquesta primera versió, ampliar les seues funcionalitats i estendre la seua competència a altres models i àmbits tributaris”.

“Les noves tecnologies ens ofereixen llits àgils i de qualitat per a comunicar-nos amb els ciutadans i ajudar-los en les seues obligacions. Les administracions públiques hem d’aprofitar tots els avantatges que puguen oferir-nos”, ha explicat Sonia Díaz.

Un ‘bot’ és un ‘programari’ d’intel·ligència artificial capaç de realitzar una sèrie de tasques pel seu compte, sense l’ajuda de l’ésser humà. Seguint aquesta línia, els i assistents virtuals, també denominats ‘chatbots’, són un tipus de ‘bot’ que interactua amb la persona usuària mantenint converses senzilles. Aquest tipus de ‘programari’ és utilitzat habitualment per a dur a terme tasques i funcions d’atenció al client.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia