El veí de Bétera, artísticament conegut com “Xavier de Bétera“, actuarà aquest divendres, 23 d’abril, a Tavernes de la Valldigna. Aquest concert s’emmarca dins de el circuit Sonora.

Sonora, el circuit de la música valenciana, va nàixer en el 2019 amb la intenció de portar als finalistes i guanyadors dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana en un cicle de concerts per tot el territori valencià. Enguany, Sonora s’allarga des del 25 d’octubre fins al maig de 2021.

A les 19.00 hores, la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna acollirà el concert de Miquel Gil i Xavier de Bétera. Miquel Gil portarà ‘Geometries’, el seu últim disc, on el mestre de cantadors torna a les arrels mediterrànies, al nostre cant tradicional i amb sonoritats noves. Per part seua, Xavier de Bétera, exponent d’una nova generació de cantadors que coneixen els secrets de la tradició i la modernitat, presentarà el seu disc ‘*Empremtes’: seguidilles, havaneres i fandangos.

Amb ‘Empremtes‘, Xavier de Bétera, va més enllà en la seua trajectòria artística i s’endinsa per les cartografies del folk contemporani, gènere que pren la música tradicional com a fang primigeni del procés creatiu i el fa modelant-lo i adaptant-lo als temps en els quals vivim per a donar-li un sentit segons la nostra actualitat. En aquest disc han treballat un bon nombre de professionals d’aquest àmbit que han anat deixant el seu segell característic, és a dir, la seua empremta.

S’ha intentat que tota la Comunitat Valenciana estiguera representada i, atés que també participen professionals de diferents punts de la geografia espanyola com Kepa Junkera, Eliseo Parra, Vanesa Muela, Carlos Beceiro o Efrén López, s’ha creat un folk més ibèric amb gran varietat d’instruments.  En aquest disc es poden escoltar cançons en valencià i castellà (seguidilles d’Hortunas, Motilleja i Vallanca).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia