La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha preparat la normativa perquè els germans i germanes bessons tinguen assegurada la plaça en el mateix centre educatiu a partir del pròxim curs.

Aquesta mesura estarà ja establida quan s’òbriga el procediment d’admissió per al curs que ve, una tramitació que és especialment important per a les famílies que matriculen als seus fills i filles per al pròxim curs per primera vegada en Infantil de 3 anys, a les aules gratuïtes de 2 anys dels CEIP i en escoles infantils de titularitat de la Generalitat de 0-3 anys.

Segons el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “aquesta mesura és molt beneficiosa i dona solució a la reivindicació de les famílies amb fills nascuts de parts múltiples. A més, ho hem configurat per a agilitar més el tràmit, per la qual cosa a l’hora de triar les seues preferències de centres educatius el tramitaran amb una sola sol·licitud en la qual consten els fills bessons”.

S’establirà una modificació per al Decret 40/2016 pel qual es regula l’admissió en els centres docents públics i privats concertats que imparteixen ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

En la normativa s’afegirà que l’alumnat nascut de part múltiple es valorarà com una sol·licitud que ocuparà tantes vacants com nascuts del part múltiple hi haja, sempre que així ho sol·licite el pare, la mare o la persona tutora legal. En cas que algun dels integrants del part múltiple complisca els requisits per a accedir a una plaça reservada per a alumnat amb necessitats educatives especials, l’Administració educativa adoptarà les mesures necessàries, per raons especials, perquè l’admissió es realitze de manera conjunta.

Cal recordar que la presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en Infantil i Primària serà del 25 de maig al 2 de juny, i la matriculació, de l’1 al 16 de juliol. La publicació de places vacants es farà el 24 de maig.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia