La Mancomuntitat Camp de Túria ha celebrat aquesta setmana l’Observatori d’Ocupació i Empresa, per a donar a conèixer el balanç de l’anterior projecte de l’Acord Camp de Túria. Aquest esdeveniment ha comptat amb la participació dels agents socials, econòmics i polítics de la comarca.

En la reunió també s’han desgranat les línies d’actuació del següent projecte, Acord Camp de Túria per a la reconstrucció. 

Aquest nou projecte compta amb la subvenció de Labora i el Fons Social Europeu i té una duració d’1 any complet, des de l’1 d’abril del 2021 fins al 31 de març de 2022.

El personal tècnic dependent del Departament de Promoció Econòmica de Mancomunitat, treballarà, al costat de les dues AEDC i els adls dels 17 ajuntaments de la comarca en quatre línies en concret. La primera d’elles, el desenvolupament de l’oficina d’innovació comarcal; la segona el desenvolupament d’aliances per a l’optimització de recursos; una altra de participació, suport i seguiment de l’emprenedoria i l’acompanyament per a la inserció laboral.

Unes línies s’han obtingut de l’Estratègia per a l’Ocupació des del Territori Valencià. Una publicació en la qual han participat els 26 pactes que hi ha repartits per tota la Comunitat Valenciana i que Camp de Túria compta amb el seu propi capítol.
L’Observatori d’Ocupació i Empresa ha comptat amb la participació de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; així com amb la vicepresidenta primera de l’ens, Marta Andrés. 

També han assistit representants dels sindicats UGT i CCOO; del Institut d’Estudis Comarcals; de la Universitat de València; de la indústria amb Fepeval i Asocreva així com del comerç amb Comerç Actiu. Els adls de Loriguilla, La Pobla de Vallbona i Nàquera també han estat en la reunió.

A més a més, s’ha desgranat una enquesta que s’ha realitzat a les persones emprenedores que han sigut usuàries dels serveis del ACORD. Més de 200 emprendedor@s s’han atès des de l’any 2016, quan va iniciar el seu treball el ACORD Camp de Túria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia