Com cada any, després de 13 edicions, els Premis de la Música Independent (MIN) va obrir el mes de març passat el termini d’inscripcions per a tots aquells artistes i segells independents amb àlbums, EPs o singles autoeditats o publicats durant l’any 2020. En aquesta edició de 2021 s’ha tornat a comptar amb 21 categories però el ‘Premi Ticketmaster a Millor Directe’ es quedarà desert i sense nominats en homenatge al moment tan dur que travessa el sector i a l’esforç de tota la indústria (especialment als artistes, promotors, tècnics, backliners, muntadors d’escenaris, sales de concert, festivals, tiqueteres i empreses dedicades a la música en directe). La resta de categories s’han mantingut  igual excepte el Premi al millor àlbum de músiques del Món que ha canviat el seu nom a ‘Millor Àlbum de Música d’Arrel’.

Després d’aquesta primera fase d’inscripcions, els Premis MIN es troben en la segona fase, la qual consisteix en la votació del públic per a la selecció dels semifinalistes.

En aquest sentit, cal destacar que el músic natural de Bétera, Rafa M. Guillén, és candidat a aquests premis i els veïns i veïnes del nostre municipi poden votar perquè el seu treball aconseguisca quedar semifinalista. Rafa es presenta amb la seua formació “The Jazzwalkers“. Així, Amb el llançament en 2016 del disc “Excited Sounds” (Sons Il·lusionats), va arrancar el projecte “Rafa M.Guillén & The Jazzwalkers“. A la fi del 2020 llancen el seu segon projecte discogràfic, “Shining Forever”, igual que l’anterior, amb el segell “Sedajazz Rècords”. Aquests dos treballs han rebut l’aplaudiment unànime de la crítica especialitzada, els mitjans de comunicació i el de molts músics i aficionats, com s’ha pogut apreciar en els diferents concerts i Festivals on s’han presentat fins ara. Ofereixen en els seus discos i concerts una visió molt fusionada del Jazz, mesclant el llenguatge i les harmonies d’aquesta música amb ritmes i textures de la música afro-cubana, la brasilera, el funk o el flamenc, sempre amb un so particular, heterogeni i eclèctic.

Votació

Per a poder votar a “Rafa M.Guillén & The Jazzwalkers” tan sols heu de punxar en l’apartat login (accés) de la pàgina: https://www.premiosmin.com/inicio, registrar-vos amb el vostre correu i una clau fàcil, buscar en millor àlbum de jazz al grup “Rafa M.Guillén & The Jazzwalkers“, donar-li a la pestanya lateral esquerra superior de la foto i baixar fins on diu VOTAR. Una vegada premut ací, la votació ja quedarà plasmada. Tot el procés porta menys de 2 minuts.

D’aquest apartat ja no es podrà votar a ningú més, però es podrà votar a altres quatre d’altres categories.

Sobre Rafa M. Guillén

Establit a Còrdova, el trombonista de Bétera Rafa Martínez Guillén, compta amb una gran trajectòria musical a la seua esquena.

Rafa treballa com a trombonista en l’Orquestra Simfònica de Còrdova. En ‘Excited Sounds’ va comptar amb grans músics com David Pastor i Manuel Machado a les trompetes, els saxos de Sergio Albacete, Agustín Sánchez, Ramón Cardo, Cristóbal Agramonte i de Francisco Blanco. El toc flamenc el posen Jorge Pardo a la flauta, les percussions, palmes i calaixos de Manuel Luque i Manuel Gutiérrez a més de la guitarra de José Antonio Rodríguez. En l’ultime tema ‘Per la Ribera’ apareix la veu de Lys.

En aquesta aventura també estan els fidels Jazz *Walkers. Ángel Andrés Muñoz als teclats i arranjaments, Julio Fuster al contrabaix, Nacho Megina a la bateria i palmes i el percussionista Ramón González ‘El Lleó’.

D’altra banda, el segon disc “Shining Forever” presa el nom d’un dels temes d’aquest, Brillant per Sempre, composició del líder dels Jazz Walkers, Rafa M. Guillén, amb arranjaments d’Ángel Andrés Muñoz.

Aquesta composició està dedicada a la memòria del seu germà Javier, mort sobtadament fa tres anys. En total, hi ha en el disc sis temes originals, quatre de Rafa M. Guillén, un del pianista del grup, Ángel Andrés Muñoz, i un altre del prestigiós compositor i arranjador porto-riqueny Ricky Rodríguez, guardonat entre altres amb tres Grammy Llatins. Els altres tres són arranjaments originals d’Ángel Andrés Muñoz de coneguts estandars jazzístics.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia