El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà la setmana vinent 401.400 dosi de vacunes contra la COVID-19, l’enviament setmanal més elevat des que es va iniciar, fa quatre mesos, el procés d’immunització de la ciutadania.

En concret, tal com ha detallat el president, la farmacèutica Pfizer remetrà 187.200 dosi; Astrazeneca, 168.000 dosi; Moderna, 32.800 dosi, i Jannsen, que pauta una única inoculació, enviarà 13.400 vacunes.

Aquestes al voltant de 400.000 dosi representen una quarta part de totes les dosis que s’han administrat des que, a principis de gener, es va començar a vacunar a la població.

Tal com ha detallat Puig, en aquests 18 mesos s’han administrat 1.574.074 dosi, amb la següent distribució provincial: 577.998 dosi a Alacant, 185.716 dosi a Castelló i 810.360 dosi a València.

A més, hi ha 411.342 valencians i valencianes que compten ja amb la pauta completa, incloent a les persones que han rebut la vacuna de *Janssen.

D’altra banda, el ritme de vacunació es manté en la Comunitat per damunt de la mitjana d’Espanya: s’han administrat el 92,7% dosi de les rebudes, enfront de les 88% de mitjana. Aquestes xifres estan permetent que Comunitat lidere, al costat d’Andalusia, el ritme de vacunació, segons ha exposat el president.

Respecte a les persones en residències, quasi el 100% (el 99,8%) ha rebut ja una dosi i el 93% ja té les dues. Així mateix, el 100% de les persones majors de més de 80 anys ja han rebut almenys una dosi i el 90% estan vacunades amb la pauta completa. D’altra banda, en la franja de la població d’entre 70 i 79 anys la cobertura d’una dosi és del 71,9%, i el 5,8% d’aquestes persones estan vacunades.

Tot aquestes dades -ha remarcat el president- permeten assegurar que s’està avançat en el “gran objectiu d’arribar a l’estiu en la millor situació possible” per a consolidar la recuperació econòmica i social. Referent a això, ha subratllat que s’està en disposició d’arribar al mes juny amb totes les persones majors de 60 anys vacunades almenys amb una dosi.

El president ha insistit a més que la vacunació és un actiu fonamental per a la recuperació i en què ha d’universalitzar-se. “Enfront d’una pandèmia global, cal donar una resposta global”, ha defensat el cap de l’Executiu, que ha avançat que tornarà a plantejar la setmana vinent aquesta reivindicació davant el Comité de les Regions.

El responsable del Consell ha indicat, d’altra banda, que confia que els laboratoris complisquen amb els seus compromisos i mantinguen en les setmanes successives els subministraments establits.

Puig ha agraït als equips de vacunació la seua professionalitat i ha afegit que la societat valenciana “ha demostrat la seua gran maduresa, el seu gran compromís col·lectiu” en el compliment de les normes sanitàries, la qual cosa ha permés que la Comunitat Valenciana siga durant sis setmanes l’autonomia amb la menor taxa d’incidència.

La Comunitat Valenciana començarà a vacunar a les persones de 69 a 66 anys la pròxima setmana

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública  va anunciar aquest dimecres que té previst començar la setmana vinent a vacunar contra la COVID 19 a les persones amb edats compreses entre els 69 i els 66 anys (nascudes entre 1952 i 1955, tots dos inclosos). Com en la resta de grups que ja han iniciat el procés, les persones interessades rebran una invitació per SMS o una trucada telefònica amb la informació sobre quan i on han de vacunar-se.

L’Estratègia de vacunació enfront de la COVID 19 a Espanya estableix que aquesta franja d’edat, que estava pendent de vacunació, començarà el procés després de la immunització del grup de persones d’entre 60 i 65 anys, tots dos inclusivament.

El grup de població de 60 a 65 anys ja està citat i rebent la vacuna de AstraZeneca, principalment en els grans espais de vacunació amb què compta la Comunitat Valenciana. Aquesta circumstància permet, per tant, que el dilluns 3 de maig arranque la immunització de la següent franja d’edat, la de persones amb edats compreses entre els 69 i els 66 anys, que s’estendrà diverses setmanes.

La citació es realitza a través d’un missatge al telèfon mòbil on s’indica data, hora i lloc de la vacunació. Si la persona no ha facilitat un número de mòbil en el Sistema d’Informació Poblacional (SIP), el personal sanitari la trucarà al telèfon fix que haja aportat. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar en consultar ací.

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l’aplicació GVA +Salut, disponible tant per a *iOS com Android i Huawei, o en la web consultar ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia