La Mancomunitat Camp de Túria va acollir aquest passat dijous, 29 d’abril, una reunió de coordinació tècnica dels serveis socials d’atenció primària de la comarca Camp de Túria. La cita va estar dirigida per la directora del departament de Benestar Social i Sanitat, Esther Ciscar, en representació de les set àrees de la comarca i de la zona bàsica Camp de Túria.

En aquesta reunió, van participar les coordinadores de les zones bàsiques dels municipis de la comarca, Riba-roja de Túria, La Pobla de Vallbona, Bétera, Sant Antoni de Benaixeve i l´Eliana, així com personal tècnic del municipi de Vilamarxant.

L’objectiu d’aquesta reunió ha sigut l’estudi i posada en comú del contracte-programa, el mapa de serveis socials i el manual d’organització i funcionament dels serveis d’atenció primària (MOF).

Aquesta nova normativa de serveis socials d’atenció primària, ha suposat una transformació d’aquests serveis, creant una distribució a nivell estructural i funcional, amb la premissa de constituir uns serveis socials essencials i de qualitat. Donats suport per uns equips professionals que han de ser consolidats, i en els quals la coordinació, col·laboració i cooperació interdepartamental és fonamental, perquè es configuren els serveis socials com un dret subjectiu de les persones, a les quals es va acompanyar durant tot el seu cicle vital.

L’adaptació dels equips a aquesta transformació ha creat la necessitat de comptar amb un espai comú de treball i interlocució, que permeta un major coneixement, es fomente el treball en xarxa i col·laboratiu entre els diferents equips tècnics de la comarca. Aquesta reunió ha conclòs amb la creació de comissions periòdiques de caràcter trimestral.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia