La Generalitat Valenciana se sumarà, com cada any, a la Setmana d’Europa. Per a això, ha preparat una variada programació d’actes en col·laboració amb l’oficina Europe Direct Comunitat Valenciana, la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea i altres entitats.

Segons ha assenyalat la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, l’objectiu és reivindicar “ara més que mai, una Europa unida i forta”.

Terrádez ha recordat que, enguany, la celebració coincideix amb el 70 aniversari de la signatura del Tractat de París, que va suposar l’inici del procés de construcció europea, i amb el llançament de la Conferència sobre el Futur d’Europa.

“Hem de celebrar que pertanyem a un gran projecte comú on la solidaritat, la tolerància i la defensa dels valors democràtics han de ser els pilars sobre els quals s’assenteixen les polítiques europees”, ha destacat la directora general.

Així mateix, Terrádez ha aprofitat per a convidar a tota la ciutadania a participar en la Conferència sobre el Futur d’Europa, “una fita i una gran oportunitat que se’ns ofereix per a modelar l’Europa que volem”.

L’acte central de la Setmana d’Europa tindrà lloc el 9 de maig amb la presentació oficial de la nova etapa de *Europe *Direct Comunitat Valenciana 2021-2025 i un concert a càrrec de l’orquestra L’*Ensemble, de Casa Mediterrani, que interpretarà un repertori basat en una selecció de ‘L’Europa Galant’.

La programació prevista (consultar acíés molt variada i inclou actes entorn de l’educació ambiental i els objectius de contaminació zero, els drets socials en el context de la Unió Europea o un debat entre joves de diferents regions del Mediterrani, entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia