La Fiscalia Provincial de València ha sol·licitat informes a la Policia Autonòmica de Protecció de la Naturalesa i al SEPRONA per a verificar la realitat de la situació denunciada per Esquerra Unida respecte de diferents abocaments trobats en el municipi, així com la falta de recollides de fems i enderrocs en àrees allunyades del centre.

Després de les primeres investigacions, el resultat ha sigut pitjor que el denunciat, perquè la Policia i el Seprona han trobat més abocaments incontrolats i cap actuació per part del govern local.

 

La Fiscalia envia al Jutjat penal de Lliria les investigacions realitzades

Davant les evidències trobades en els primers esbrinaments oficials realitzades per la Fiscalia i els informes realitzats per policia i el Seprona. La Fiscalia de medi ambient ha remés totes les actuacions als Jutjats d’Instrucció Penal de Llíria, per entendre que poden derivar-se presumptes irregularitats d’àmbit penal.

Per això des de des d’Esquerra Unida, entenem que “la incoacció de Diligències Judicials – d’àmbit penal – és possible que no aconseguisca determinar els responsables dels abocadors, però el que si que està deixant clar és que el govern municipal de Bétera es troba inactiu davant una situació i no pren cap acció que ho frene”

Des de  Esquerra Unida responsabilitzem al govern municipal (PP, Cs, Mas Camarena- Torre en Conill) per la falta de recollida de  fems en les zones no cèntriques

La falta de recollida de fems i enderrocs en zones allunyades del centre és responsabilitat directa de l’equip de govern (PP, Cs, Mas Camarena-Torre en Conill), i pel que fa als abocaments incontrolats. El problema és evident que no l’ha generat directament el govern local, però si que aquesta a la seua mà el control i l’actuació necessària per a remeiar-lo.

Abocaments que poden ser perillosos també per al medi ambient

Des d’Esquerra Unida de Bétera lamentem la falta de compromís del govern municipal en la contenció d’aquests problemes mediambientals que poden estar causant un efecte anomenada a algunes empreses o persones *incivicas que prefereixen abandonar enderrocs i materials que puguen estar contaminats, en llocs amb poc o nul control municipal en lloc de portar-los als ecoparcs.

Des d’Esquerra Unida tornem a manifestar al govern local de Bétera que és necessari reforçar tant els controls d’abocaments, com els serveis de recollides de podes i fems en les zones allunyades del centre del municipi.

 

 

  

En Bétera a 2  de Maig de 2021. Esquerra Unida Bétera
Imprimir article
Comenta aquesta notícia