El telèfon nacional d’atenció a la violència de gènere 016 ha ampliat els seus serveis i atendrà, a més, a les víctimes d’agressions sexuals. Serà, per tant, un telèfon d’atenció a totes les formes de violència contra les dones.

D’aquesta manera, el Ministeri d’Igualtat, per mitjà de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, presta el Servei telefònic d’informació, d’assessorament jurídic i d’atenció psicosocial immediata per personal especialitzat a totes les formes de violència contra les dones, a través del número telefònic de marcació abreujada 016; per WhatsApp en el número 600 000 016 i per correu electrònic al servei 016 en línia: 016-online@igualdad.gob.es.

Aquest servei compta amb les següents característiques:

– Gratuït.

– Confidencial.

– Accessible per a persones amb discapacitat auditiva i/o de la parla i baixa visió.

– Atenció en 53 idiomes per telèfon (24 hores): castellà, català, basc, gallec, anglés, francés, alemany, portugués, xinés mandarí, rus, àrab, romanés, búlgar, tamazight i altres 39 idiomes a través d’un servei de tele-traducció.

– Atenció 24 hores en 16 idiomes per correu electrònic i xat en línia: castellà, català, basc, gallec, valencià, anglés, francés, alemany, portugués, xinés, mandarí, rus, àrab, romanés, búlgar, italià.

– Servei d’informació general (servei 24 hores de dilluns a diumenge).

– Servei d’assessorament jurídic (de 8 a 22h de dilluns a diumenge).

– Atenció psicosocial immediata per a totes les persones que necessiten contenció emocional i acompanyament psicosocial immediat (servei 24 hores de dilluns a diumenge): Realitzada per personal especialitzat.

– Atenció consultes procedents de tot el territori.

– Derivació de trucades d’emergència al 112.

– Coordinació de serveis similars de les Comunitats Autònomes.

– Informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament.

– Informació sobre recursos i drets de les víctimes en matèria d’ocupació, serveis socials, ajudes econòmiques, recursos d’informació, d’assistència i d’acolliment per a víctimes d’aquesta mena de violència.

– Derivació de trucades realitzades per menors d’edat al Telèfon IR d’Ajuda a Xiquets i Adolescents: 900202010

– Derivació de crides relacionades amb el tràfic de dones i xiquetes amb finalitats d’explotació sexual al telèfon del Ministeri de l’Interior: 900105090.

Al seu torn, compta amb accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva i/ o de la parla. Tots els detalls d’aquest servei es poden trobar detallats en el següent enllaç: clic ací.

Al seu torn, des del departament municipal de Dona i Igualtat de Bétera també compten amb un telèfon d’atenció directa a dones 672 425 548.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia