La companyia de teatre de Bétera, Zorongo Teatre, va començar la seua temporada teatral a Andratx, Mallorca, amb “Enroc de reines”. Aquesta representació es va dur a terme amb PCR realitzats i tots els controls pertinents per part dels membres de l’agrupació i l’organització de l’actuació.

La pròxima representació de Zorongo Teatre tindrà lloc a Benetússer el pròxim 14 de maig, amb “Escríbeme a la tierra“, ja que han sigut seleccionats per la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana per a la IV Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana. Durant maig i juny, al Centre Cultural El Molí de la citada localitat es representaran quatre obres en quatre dies diferents, per distintes formacions teatrals. Zorongo Teatre serà la segona companyia en actuar. La seua representació tindrà lloc a les 20.00 hores. Qui desitge més informació pot fer clic en el següent enllaç: https://bit.ly/3gKoUCQ i/o comprar la seua entrada en aquest altre enllaç: https://bit.ly/3ukRLl3

El 22 de maig estrenaran “Pere i el Capità” a Bétera, coincidint amb l’aniversari de Mario Benedetti, l’autor d’aquesta obra. Pere i el Capità és un diàleg a dues bandes, en el context d’un interrogatori, i en la relació que s’estableix entre un interrogador -un torturador- i un detingut, un torturat. Segons el mateix Benedetti, no escenifica l’enfrontament entre un monstre i un sant, sinó de dos homes, dos éssers de carn i ossos, ambdós amb punts vulnerables i punts de resistència. La distància entre un i l’altre és ideològica, però sobretot és psicològica; i és, potser ací on subjau la clau d’altres diferències, com ara la moral, la sensibilitat davant el dolor humà, la resiliència, el complex trajecte que va entre el coratge i la covardia, entre la cessió i el sacrifici, l’esquerda entre la traïció i la llibertat.

La seua temporada continuarà el 30 de maig, de nou a Benetússer, amb “Enroc de reines”. Finalment, el 6 de juny es desplaçaran cap a Orpesa per a representar també “Pere i el Capità”.

Des de Zorongo Teatre animen als seus seguidors a disfrutar de les seues representacions, reservant entrades (totes gratuïtes) per facilitar els controls de seguretat sanitària. Així mateix, volen donar les gràcies a l’escalfor del públic, però mantenint distàncies i amb les mascaretes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia