(EFE) La Generalitat Valenciana ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el seu aval per a limitar la mobilitat entre les 00.00 i les 6.00 i fixar en 10 el nombre màxim de persones en reunions socials una vegada decaiga l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig.

Segons ha informat Presidència en un comunicat, aquesta petició a l’alt tribunal valencià es realitza perquè aquestes noves mesures enfront de la covid-19 continuaran afectant drets fonamentals.

A més de les restriccions de mobilitat i el límit de 10 persones tant en espais públics com en privats, a l’aire lliure o tancats, també es contempla mantindre límits del 75% de l’aforament en els espais de culte.

Respecte a la resta de mesures, el contingut de les quals no ha sigut consultat al TSJCV, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha avançat que la previsió és alçar el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, que s’ha aplicat des del passat 30 d’octubre, quan a les 00.00 hores d’aquest diumenge finalitze la vigència de l’estat d’alarma.

Pel que respecta al toc de queda nocturn, es ve aplicant en la Comunitat des del 25 d’octubre i actualment va de les 22 a les 6 hores.

La Comunitat Valenciana ja va començar a aplicar la limitació de la llibertat de circulació de les persones hores abans que entrara en vigor el decret de l’estat d’alarma a Espanya: ho va fer a l’empara de la llei orgànica de Salut pública de 1986 i posteriorment el va ratificar el *TSJCV, encara que per a llavors ja s’havia dictat el decret del president de la Generalitat emparat en el toc de queda.

El Govern valencià pretén mantindre la vigència d’algunes de les restriccions contra el coronavirus una vegada decaiga l’estat d’alarma, ja que encara que la situació epidemiològica de la Comunitat és millor que la de la resta de comunitats, el president insisteix que el virus “segueix ací”, i considera necessari mantindre la prudència.

Des de l’hostaleria, la patronal CONHOSTUR ha demanat ampliar d’un terç a dos terços l’aforament interior d’aquests locals i l’horari de tancament fins a la mitjanit, per a poder recuperar el servei de sopars, així com que es reòbriga l’oci nocturn, especialment les discoteques, després d’un any de tancament.

La Comunitat Valenciana ha complit aquest dijous 50 dies consecutius amb la incidència acumulada del virus a catorze dies més baixa d’Espanya (és de 42’10 casos per cent mil habitants) i una setmana sense morts per coronavirus.

A més, manté una xifra d’hospitalitzacions per Covid (216 persones) similar a la que hi havia a mitjan agost i una dada d’ingressats en vigilància intensiva (52) comparable amb el de principis de setembre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia