Bétera celebra habitualment el Dia de la Verge dels Desemparats cada segon diumenge de maig, com a la ciutat i a altres localitats valencianes. Com també a València, al nostre municipi també hi ha gran devoció per la patrona de la Capital del Túria, el Campello, Gandia i Ibi. No obstant, a causa de la pandèmia, les celebracions tampoc es poden dur a terme de manera normal.

Per aquest motiu, des de Betera.com hem volgut fer un especial virtual per a totes aquelles veïnes i veïns que li tenen gran devoció a aquesta verge i, que enguany, tampoc podran acompanyar-la en processó.

Cal mencionar que en circumstàncies normals, l’Església dels Desemparats (Avinguda Constitució) realitza al matí una missa solemne en honor a la popularment coneguda com a ‘Geperudeta’, coincidint també amb la missa dels combregadors. Així mateix, la colla de Campaners està tot el matí realitzant els tocs de campana pertinents a la celebració.

L’acte més esperat d’aquesta celebració arriba a la vesprada a la mateixa església. Allí es congrega sempre un bon nombre de fidels, sobretot del Món faller. En primer lloc es realitza una missa i, seguidament, una processó. La colla de campaners continua també amb el toc manual pertinent. En la processó participen les Falleres Majors de la Junta Local Fallera de Bétera, acompanyades de la seua cort i les Falleres Majors de les comissions falleres de la localitat, així com els diversos presidents i altres falleres i fallers. Aquesta processó fa un recorregut per l’Avinguda Constitució, carrer Calvari, Marqués de Dos Aigües (Ermita), cap a Avinguda Constitució (tornant a la mateixa església). En aquest recorregut també participen alguns combregadors. Els encarregats d’obrir el recorregut són normalment els membres de la Colla de Dolçaina i Tabal ‘Xé què burrà‘ i els encarregats de tancar-la la banda del Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB). En finalitzar la processó, el grup de danses de la Falla Gran Via de l’Est, en col·laboració de l’agrupació de ball ‘Pensat i Fet’ solen ser els encarregats d’oferir uns bonics balls tradicionals a la Verge.

A continuació, adjuntem una fotogaleria d’imatges d’altres anys:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia